Invest International, OHV en Atradius Dutch State Business bundelen krachten om duurzame groei van het Nederlandse MKB te bevorderen.

Partner

Vorig jaar heeft Invest International, in nauwe samenwerking met OHV en Atradius Dutch State Business, de succesvolle introductie gedaan van de SME Export Facility, een baanbrekende financiële oplossing ter ondersteuning van duurzame groei van het Nederlandse MKB. De faciliteit heeft reeds meer dan 30 MKB-bedrijven geholpen bij het financieren van exporttransacties tot een maximum van 5 miljoen euro. Bij het financieren van deze exporttransacties ligt de nadruk op SDG 8 (banencreatie) en SDG 13 (klimaatactie).

Het Nederlandse MKB staat vaak voor de uitdaging om financiering te verkrijgen voor kleinschalige exporttransacties bij commerciële financiële instellingen. De SME Export Facility, gefinancierd door Invest International en uitgevoerd door OHV Vermogensbeheer biedt een duurzame oplossing. Deze faciliteit, verzekerd door Atradius Dutch State Business, intervenieert uitsluitend wanneer commerciële financiële instellingen geen financiering kunnen verstrekken waardoor MKB-bedrijven hun kapitaalgoederen kunnen financieren om internationaal te groeien.

Met de SME Export Facility kan de exporteur zijn afnemer leverancierskrediet aanbieden, wat de internationale handel aanzienlijk vereenvoudigt en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven versterkt.

De SME Export Facility wordt aangevuld met de lancering van de Working Capital Facility, gericht op het financieren van de fabricage van de te exporteren kapitaalgoederen. Hierdoor ontstaat een volledige financieringsoplossing voor MKB-bedrijven, die begint bij het ondertekenen van het contract en doorgaat tot de laatste betalingstermijn door de afnemer.

Een cruciale voorwaarden voor beide faciliteiten is dat de transactie kapitaalgoederen betreft en een positieve impact heeft op de Sustainable Development Goal 8, waardig werk en economische groei, en/of Sustainable Development Goal 13, klimaatactie. Zo dragen we bij aan de duurzame groei van het Nederlandse MKB.

Invest International, OHV Vermogensbeheer en Atradius Dutch State Business kijken ernaar uit om de groei van het Nederlandse MKB verder te ondersteunen door middel van deze innovatieve financiële instrumenten.

Over OHV Vermogensbeheer

OHV Vermogensbeheer is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van vermogensbeheer, dat zicht richt op het bieden van op maat gemaakte beleggingsoplossingen voor particulieren en institutionele klanten. Met een sterke focus op duurzaam beleggen en een persoonlijke benadering, helpt OHV Vermogensbeheer klanten al sinds 1932 bij het realiseren van hun financiële doelstellingen op de lange termijn.

 

Share Button