Mosa Meat haalt €40 miljoen binnen voor opschaling kweekvlees

Bron
Mosa Meat

In een financieringsronde heeft Mosa Meat € 40 miljoen opgehaald. De fondsen zullen door het kweekvleesbedrijf worden gebruikt om de productieprocessen verder op te schalen, de productiekosten te verlagen en zich voor te bereiden op het betreden van de markt.

De overtekende ronde werd geleid door Lowercarbon Capital en M Ventures. Mosa Meat verwelkomt ook Invest-NL, de Nederlandse staatsinvesteerder, deels met dekking van InvestEU, het programma van de Europese Commissie ter ondersteuning van initiatieven die aansluiten bij de beleidsprioriteiten van de EU, en LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor de provincie Limburg, evenals het Limburgs Energiefonds (LEF), het regionale fonds ter ondersteuning van de reductie van broeikasgasemissies. Er werden ook nieuwe partners met een achtergrond in de conventionele vleessector toegevoegd, waaronder de PHW Group, een van Europa’s grootste pluimveeproducenten. Verder sloten XO Ventures, Doux Investments en andere nieuwe investeerders zich aan bij bestaande investeerders om samen een meer divers en veerkrachtig voedselsysteem te creëren.

CEO Maarten Bosch: “Het algehele macro-economische landschap is de afgelopen twee jaar ruw geweest, wat de kudde bedrijven heeft uitgedund en ons heeft gedwongen om nog strategischer te werk te gaan en ons te richten op het bereiken van onze missie. Als zodanig zijn we vereerd en vereerd om zowel publieke partijen als conventionele vleesproducenten te verwelkomen op deze kritieke reis. In een omgeving die steeds meer gepolariseerd raakt, kiezen we voor verbinding en samenwerking en werken we aan een toekomst waarin geteeld rundvlees een echte keuze is voor consumenten en een aanvullende oplossing in de gereedschapskist om de klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit en voedselonzekerheid te bestrijden. Heroverwegen hoe we geweldig voedsel kunnen produceren voor een groeiende planeet zonder deze te vernietigen is een ontmoedigende taak en er zullen veel mensen en organisaties nodig zijn om in dezelfde richting te trekken.”

 

Share Button