Vermogensbeheerders uit de Benelux presteren sterk op het gebied van verantwoord beleggen. 

Vermogensbeheerders uit de Benelux presteren sterk op het gebied van verantwoord beleggen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau Hirschel & Kramer onder zeshonderd vermogensbeheerders wereldwijd. Voor de Responsible Investment Brand Index (RIBI) wordt gekeken naar de inspanningen van vermogensbeheerders op het gebied van verantwoord beleggen. 

Deze editie van 2024 vestigt de aandacht op de effecten die de grondige integratie van principes voor verantwoord beleggen in de kernidentiteit van een bedrijf kan hebben op vermogensbeheerders. Door hun merken en culturen op één lijn te brengen met een diepgaande toewijding aan verantwoord beleggen, kunnen bedrijven met succes navigeren door de complexiteiten van het huidige ESG- en beleggingslandschap. Vermogensbeheerders moeten nu meer dan ooit hun overtuigingen en doelstellingen verwoorden over hoe ze de tweeledige doelstelling van het genereren van rendement voor hun beleggers en het bijdragen aan een betere wereld door middel van hun acties kunnen bereiken.

 

Share Button