Beyond Weather krijgt investering van LUMO Labs om AI-technologie te verbeteren voor weers- en impactvoorspellingen voor de lange termijn

Bron
LUMO Labs

LUMO Labs kondigt een investering van €250.000 aan in Vrije Universiteit (VU) Amsterdam spin-out Beyond Weather, voor de verdere ontwikkeling van zijn AI-technologie voor weers- en impactverwachtingen voor de lange termijn.

Beyond Weather is gevestigd in Utrecht, vlakbij het Nederlandse nationale weercentrum De Bilt, en maakt gebruik van uitgebreide klimaatexpertise en geavanceerde AI-ontwikkelingen om nauwkeurige en betrouwbare weers- en impactverwachtingen te maken voor de energie- en landbouwsector in heel Europa.

Jannes van Ingen, CEO van Beyond Weather: “Beyond Weather is ontstaan uit een toegewijd team van klimaatwetenschappers aan de VU Amsterdam. We geven om de risico’s van klimaatverandering en we werken elke dag gepassioneerd om voorspelbaarheid en actiebereidheid naar de maatschappij te brengen. We zijn enorm enthousiast om LUMO Labs aan onze zijde te hebben in deze reis”.

De AI-gestuurde modellen van Beyond Weather bieden tijdige, interpreteerbare en bruikbare voorspellingen waarmee de energie- en landbouwsectoren verder van tevoren dan ooit kunnen anticiperen op weersomstandigheden met een hoog risico. Dit voorspellend vermogen stelt bedrijven in staat om risico’s effectief te beheren, kosten te verlagen en winstgevendheid te verhogen door preventief te reageren op potentiële gevolgen zoals schade aan gewassen.

Daarnaast zal Beyond Weather bruikbare gegevens leveren om humanitaire inspanningen in het toch al zwaar door het klimaat getroffen Zuiden te ondersteunen.

“Hoewel we ons allemaal moeten blijven inspannen om de klimaatverandering een halt toe te roepen en te keren, valt niet te ontkennen dat nauwkeurige weersvoorspellingen van cruciaal belang zijn, nu en in de nabije toekomst de klimaatverandering steeds vaker de kop opsteekt”, zegt Andy Lurling, Founding Partner van LUMO Labs. “Onze investering zal de implementatie van de baanbrekende AI-oplossingen van Beyond Weather versnellen, de wereldwijde weersvoorspelling versterken en de klimaatbestendigheid vergroten.”

Deze investering volgt op eerdere financiering van TTT-AI, NWO en Rabobank voor de ontwikkeling en succesvolle validatie van de technologie van Beyond Weather.

 

Share Button