Enexis Holding geeft haar vierde groene obligatie uit

Enexis Holding heeft op 23 mei succesvol de vierde groene obligatie van 500 miljoen euro uitgegeven. Met deze uitgifte heeft Enexis opnieuw een brede groep van duurzame investeerders aan zich kunnen binden. De obligatie heeft een looptijd van 12 jaar, een couponrente van 3,50% en krijgt een uitgiftedatum van 30 mei 2024. De uitgifte van de obligatie volgt op de credit investor update eerder deze maand, waarin Enexis investeerders heeft ontmoet en heeft geïnformeerd over wat er speelt in de energietransitie.

De groene obligatie wordt, net zoals de vorige  groene obligaties, gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis. Denk aan netuitbreidingen ten behoeve van wind- en zonneparken, toevoegen van slimme distributieautomatisering in het net en het plaatsen van slimme meters. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door Enexis bedraagt nu 2,0 miljard euro.

De groene obligatie wordt uitgegeven onder het Green Finance Framework van april 2023. Dit Framework draagt volgens het onafhankelijke rating agency ISS-ESG bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het Framework is bovendien volledig in lijn met de belangrijkste marktstandaarden voor groene obligaties: EU Taxonomie en Green Bond Principles.

De groene obligatie wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam, met ISIN nummer XS2831084657

Share Button