De belegger lijkt een wat kortetermijn focus te hebben bij duurzaam beleggen

Bron
ING

De ING BeleggersBarometer is in mei licht gedaald naar 127 punten na twee maanden stabiliteit op 135 en 136. Deze daling komt door een negatievere verwachting rondom de AEX: minder beleggers denken dat deze gaat stijgen. Ook zagen minder beleggers de afgelopen maand een stijging in de waarde van hun beleggingsportefeuille en juist meer beleggers zagen een daling. De verwachte stand van de AEX blijft voor het eerst in maanden stabiel.

Duurzaam beleggen

Bij duurzaam beleggen draait het niet alleen om financieel rendement, maar kiezen beleggers bewust om met hun beleggingen een positieve impact op mens, milieu en maatschappij te maken. De BeleggersBarometer vroeg beleggers hoe zij tegen duurzaam beleggen aankijken. Bijna zes op de tien (57%) vindt dat duurzaam beleggen minder rendement oplevert dan niet-duurzaam beleggen. Deze groep is de afgelopen zes maanden met 8% gegroeid . Een derde denkt dat er geen verschil in rendement is. Twee derde van de beleggers past hun strategie ten aanzien van duurzaam beleggen de komende maand niet aan. Dit is al een tijd stabiel. Homan: “De belegger lijkt hier een wat kortetermijnfocus te hebben. Dit jaar blijven duurzame beleggingen wat achter bij de brede markt, maar vorig jaar was dat andersom. Overigens wordt het achterblijven van duurzaam beleggen volledig veroorzaakt door de Amerikaanse markt, waar een tegenbeweging ten aanzien van duurzaam beleggen gaande is. In Europa doen duurzame aandelen het ook dit jaar beter dan conventionele aandelen.”

Share Button