Waarom introduceert Morningstar de Sustainability Rating?

De Morningstar Sustainability Rating voorziet in de groeiende vraag van beleggers om hun bestaande en beoogde beleggingen te kunnen beoordelen op ESG-criteria. Die toenemende interesse in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord beleggen is de reden waarom Morningstar met de Sustainability Rating beleggers een nieuw hulpmiddel biedt.

Morningstar introduceert de Morningstar Sustainability Rating omdat beleggers steeds meer belang hechten aan het duurzame beleid van bedrijven in hun beleggingsportefeuille. De Morningstar Sustainability Rating helpt beleggers om na te gaan hoe goed de bedrijven in een portefeuille de ESG-zaken aanpakken die het dicht bij hun sector liggen, en om fondsen aan de hand van ESG-factoren met elkaar te vergelijken, binnen categorieën, en met benchmarks.

Lees het volledige artikel

Share Button