Duurzaam Financieel: de vernieuwde portal voor duurzame financiële producten en ontwikkelingen

Onder de titel ‘Duurzaam Financieel” is vandaag de vernieuwde webportal van start gegaan op het gebied van duurzame financiële producten en ontwikkelingen. De website www.duurzaam-beleggen.nl (sinds 16 jaar actief) maakt daarmee een doorstart en voorziet in de nog steeds toenemende belangstelling voor duurzaamheid en geld. In 2014 groeide het door Nederlandse particulieren geplaatst vermogen in duurzame spaarproducten en beleggingsfondsen met 17,3% tot een omvang van 29 miljard euro (bron: onderzoek VBDO, 2015).

De website biedt een volledige productencatalogus met Nederlandse duurzame financiële producten zoals duurzame beleggingsfondsen, groenfondsen en spaarproducten. Ook het steeds populairder wordende crowdfunding in duurzame initiatieven (waaronder duurzame energieprojecten) en microfinanciering is in de catalogus opgenomen.

De website bevat actueel nieuws over nieuwe producten en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en groen beleggen alsmede over duurzaamheid en financiële instellingen zoals banken en pensioenfondsen. De nieuwsdatabase bevat meer dan 2.000 doorzoekbare nieuwsberichten die terug gaan tot aan de start van de website in maart 2000.

Ook de professionele en vakmatig betrokkenen vinden op de website veel informatie en actueel nieuws.

Van der Molen Environmental Internet Services is eigenaar van de website en beheert onder meer ook de Nederlandse portal voor duurzaamheidsverslaggeving (www.duurzaamheidsverslag.nl).

“De vernieuwde website biedt zowel de consument als professional dé plek op het web voor overzicht in mogelijkheden en ontwikkelingen om met geld te sturen naar duurzame ontwikkeling” aldus eigenaar Folkert van der Molen.

Share Button