PGGM speelt actief in op energietransitie

Dit is het moment om in te spelen op de energietransitie door uit besmette bedrijven te stappen, vindt pensioenbeheerder PGGM. ‘Als je als eerste deze aandelen verkoopt, kun je je inleg nog volledig terugkrijgen.’ Of het nu gaat om de focus op kosten, factorbeleggen of het doen van ‘direct investments’, veel trends in de retailbeleggingsmarkt vinden hun oorsprong in de institutionele markt.  Dat geldt ook voor verantwoord beleggen. PGGM wordt op dit vlak beschouwd als een internationale koploper. Voor de Nederlandse pensioenmanager zelf is dat allerminst reden om rustig achterover te leunen.

‘Verantwoord beleggen is bij ons continu in beweging. Stilzitten zou ons geld kosten’, zegt Marcel Jeucken die leiding geeft aan het team van PGGM dat zich hiermee bezighoudt.

Lees het volledige artikel

Share Button