In 2015 meer investeringen in duurzaam vastgoed bij ABP

In 2015 heeft ABP ruim vijf miljard meer belegd in duurzaam vastgoed. De cijfers komen uit het Verslag Duurzaam en verantwoord beleggen 2015 dat bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool woensdag 15 juni presenteerde op Hoog Catharijne. ‘Dit is een mooie voorloper van het nieuwe beleid duurzaam en verantwoord beleggen dat we vorig jaar hebben geïntroduceerd.’

Twee van de drie doelen op schema

Kern van het nieuwe beleggingsbeleid is dat ABP het rendement voor 2,8 miljoen deelnemers op verantwoord en duurzame manier wil realiseren. Het nieuwe beleid heeft drie pijlers waarmee we klimaatverandering willen tegengaan: € 29 miljard meer investeringen in duurzame beleggingen in 2020, € 4 miljard meer in hernieuwbare energie en 25% vermindering van de CO2-voetafdruk. ‘Voor de eerste twee doelen liggen we op schema’, zegt bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool. De CO2- voetafdruk is gestegen.

CO2-voetafdruk gestegen

‘Ik ben ontevreden over deze onbedoelde stijging van de CO2-voetafdruk. Vanaf dit jaar hebben onze beleggers concrete doelstellingen om de CO2-voetafdruk te verlagen. Een verlaging van 25% in 2020 blijft recht overeind staan. De onbedoelde toename uit 2015 zullen we compenseren’, lichtte Corien Wortmann Kool toe.

Hoog Catharijne

Corien Wortmann-Kool presenteerde het Verslag Duurzaam en verantwoord beleggen op Hoog Catharijne. Het bekende winkelcentrum bij Utrecht Centraal Station wordt op een duurzame wijze verbouwd. ABP heeft met 1,7 miljard een belang van ruim 12% in het internationale vastgoedbedrijf Klépierre, eigenaar van Hoog-Catharijne. Daarmee is ABP en dus indirect ook de deelnemers mede-eigenaar van Hoog Catharijne.

Lees meer

Share Button