Een acceptabele ESG-score maakt een belegging nog niet duurzaam

Dat je met geld de wereld in de goede richting kunt sturen, is voor Hubert Aarts en zijn collega’s allesbehalve nieuws. In 15 jaar groeit het in Londen gevestigde Impax Asset Management Group van 50 miljoen belegd vermogen naar 4,5 miljard. De rendementen van de fondsen en private equity-portefeuille zijn bovengemiddeld goed. Hubert Aarts, managing director Vermogensbeheer, over succesvol investeren in innovatieve oplossingen, wat hem inspireert en zijn wensen voor Nederland.

Wat is het grootste misverstand over impactbeleggen?

“Dat impactbeleggen minder rendement oplevert, is één van de grootste misverstanden. Het levert juist hele goede rendementen op. En ook over de definitie van impactbeleggen bestaan misverstanden. Vaak wordt gedacht dat duurzaam beleggen vooral betekent dat je strenge ESG-criteria hanteert (red: Environmental, Social & Governance- of ESG-criteria: de eisen die gesteld worden op het gebied van milieubeheer, maatschappij en goed en transparant bestuur). Dat is niet zoals wij het bij Impax zien. ESG-criteria vormen een zeer belangrijk deel van het volledige beeld.

Lees het volledige interview

Share Button