Jelle van der Steeg partner Social Impact Ventures

Jelle van der Steeg is op 1 november aangetreden als partner van investeringsfonds Social Impact Ventures (Social IV). Hij was vanaf de start van het fonds betrokken als part time Venture Partner. Social IV is inmiddels het grootste onafhankelijke social impact fund van Nederland.

Jelle van der Steeg (1977) begon zijn loopbaan bij Waterland Private Equity Investments, dat tegenwoordig zo’n 4 miljard euro onder beheer heeft. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van de Duitse vestiging van Waterland en werkte vier jaar in Düsseldorf. Van der Steeg was in de loop der jaren – onder meer als senior investment manager – betrokken bij ruim 30 transacties door heel Europa, waarbij hij de ondernemingen actief begeleidde bij hun groeiambities. Sinds 2012 werkte hij als interimmanager bij private equity partijen en fondsen in Kenia en Japan en investeert hij op eigen titel in de reisbranche en vrijetijdsector.

“Ik ben blij dat ik mijn ervaring kan inzetten om een nieuwe generatie ondernemers te helpen bij het realiseren van hun groeiambities. Het inzetten van schaalbare businessmodellen voor het oplossen van maatschappelijke problemen is in mijn ogen the best of both worlds.”

Bij Social IV is Van der Steeg betrokken bij verschillende deelnemingen van het fonds, waaronder Taxi Electric en Afval Loont, waarbij hij de ondernemers actief ondersteunt op het gebied van groei, strategie en management.

Share Button