Nationaal Groenfonds staat open voor innovatieve duurzame energieprojecten

Bron
NVDE

Van een bio-energiecentrale in Ede, die warm water levert uit resthout aan scholen en woningen op Kenniscampus Ede tot de ombouw van mestvergisters tot innovatieve co-vergisters op de Dairy Campus in Leeuwarden. Het Nationaal Groenfonds financiert ook duurzame energieprojecten. We spraken met Willem Meijers van het fonds die kort toelicht welke projecten in aanmerking komen voor financiering.

Wie Nationaal Groenfonds zegt moet vooral denken aan investeringen in natuur en landschap. Daar is het fonds ook heel succesvol in, legt Meijers uit. “We zijn opgericht in 1994 met het doel om de ecologische hoofdstructuur in natuur en landschap te financieren en hebben op dat gebied meer dan 700 miljoen aan financieringen uitstaan.

Lees het volledige interview

Share Button