BNP Paribas lanceert eerste groene obligatie

BNP Paribas maakt vandaag bekend dat het de prijs heeft vastgesteld van haar eerste groene obligatie ter waarde van EUR 500 mln. De transactie kreeg veel interesse van beleggers waardoor een prijsstelling binnen de normale senior debt curve van BNP Paribas mogelijk is.

BNP Paribas is sinds lange tijd betrokken bij duurzaamheid. Een jaar geleden besloot BNP Paribas het bedrag aan financiering voor de sector duurzame energie meer dan te verdubbelen, van EUR 7,2 mld in 2015 naar EUR 15,0 mld in 2020. Daarnaast blijft BNP Paribas groene obligaties onder de aandacht brengen van beleggers. BNP Paribas heeft de ambitie om per 2018 tot de top-drie wereldwijde uitgevers van in euro’s gedenomineerde groene obligaties te behoren. De Groep heeft ook besloten om haar beleid voor het risicomanagement inzake koolstof aan te scherpen conform het energietransformatiebeleid dat de Groep een jaar geleden heeft aangekondigd. Met dit beleid wil de BNP Paribas tegemoetkomen aan de internationale consensus over het beperken van de opwarming van de aarde tot een stijging van 2ºC ten opzichte van pre-industriële niveaus.

BNP Paribas heeft voor de lancering van deze groene obligatie een raamwerk opgesteld overeenkomstig de Green Bond Principles van de International Capital Market Association.

De netto opbrengsten van deze groene obligatie zullen gebruikt worden om passende groene projecten in de volgende sectoren te financieren en/of herfinancieren:

  • Duurzame energie
  • Energie-efficiëntie
  • Massatransport en openbaar vervoer
  • Watermanagement en waterzuivering
  • Recycling

Michel Konzcaty, Deputy COO van BNP Paribas:

“De lancering van onze eerste groene obligatie versterkt ons commitment aan duurzaamheid en onze steun aan projecten met een positieve impact. We kijken ernaar uit om samen tot marktgerichte, duurzame oplossingen te komen waarmee we onze klanten helpen sociale en milieu-gerelateerde uitdagingen aan te aan.”

BNP Paribas speelt een actieve rol in de ontwikkeling van de groene obligatiemarkt en heeft tot op heden de emissies van meer dan EUR 5,8 mld aan groene obligaties begeleid, waaronder meer dan EUR 1 mld aan equity-linked obligaties.

Share Button