ING BeleggersBarometer: meerderheid beleggers vindt duurzaamheid broker belangrijk

Bron
ING

Net als vorige maand blijft het vertrouwen in de Nederlandse economie en beurs groot: De stand van de ING BeleggersBarometer is stabiel en blijft op 137.Over de algemene economische situatie in Nederland van de afgelopen drie maanden is de belegger positiever dan in september, maar de houding over de eigen financiële situatie en beleggingsportefeuille is onveranderd en de verwachtingen voor de komende maanden daarover zijn iets minder positief.

Beleggers houden weinig rekening met duurzaamheid

44% van de beleggers heeft geen duurzame beleggingen, toch vindt meer dan de helft (56%) het belangrijk dat de broker bij wie ze beleggen duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Opvallend is dat een kwart van de beleggers niet weet of hun beleggingen duurzaam zijn. Beleggers die nu niet duurzaam beleggen, zijn dat ook niet van plan te doen: Slechts 7% heeft dit voornemen. Wanneer het plan om duurzaam te beleggen er (misschien) wel is, dan doet men dit toch vooral bij de huidige broker.

Share Button