NIBC arrangeert eerste Climate Bond gecertificeerde groene obligatie voor MEP Werke en Delta Lloyd Asset Management

Bron
MEP Werke

Strasser Capital plaatste de eerste Groene Lening tranche (30 miljoen EUR) van het MEP Green Financing Program aan de Nederlandse vermogensbeheerder Delta Lloyd Asset Management. Deze lening was al geverifieerd in september 2016 tegen de Climate Bonds Standards v2.0 en de Climate Bonds Initiative (CBI) met het label “klimaat bond Certified” award. De MEP gebruikt het Green Financing Program om op korte termijn in de herfinanciering te voorzien van de zonne-installatie leaseportefeuille. Dit maakt het mogelijk de huishoudens toegang te geven tot de zelf opgewekte zonne-energie op huurbasis, welke in aanzienlijke mate bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie in Duitsland.

Ulrich Bogner, Director Corporate Finance en Investments, zegt: “Met onze partner bank NIBC en onze consultants van DWF, Hexagon Financiën en Advisory Ltd, en Clifford Chance zetten we voor het eerst gestructureerde financieringsoplossingen op voor de fotovoltaïsche industrie. We zijn erg blij om de prestigieuze Nederlandse vermogensbeheerder Delta Lloyd Asset Management als een belangrijke investeerder te hebben gewonnen. Met deze vorm een zonne-leaseportefeuille financieren is op dit moment uniek in Europa.

Volgens schattingen van de VN zijn tot 2030 voor 90 biljoen dollar aan groene investeringen nodig om de nodige financiële middelen te genereren voor de strijd tegen de klimaatverandering. De eerste Green Obligaties 2007 zijn in 2007 gestructureerd door de Europese Investeringsbank. Volgens een analyse van CBI heeft deze nog relatief nieuwe en snel groeiende beleggingscategorie een huidige volume van 694 miljard dollar.

Lees het engelstalige persbericht van NIBC

Share Button