Nieuwe editie Investment Ready Program biedt bier uit regenwater en bio-inkt

Impact Hub Amsterdam en hoofdpartner ING hebben de deelnemers aan het Investment Ready Program bekendgemaakt. Elf bedrijven zijn geselecteerd, die allemaal werken aan producten of diensten met een duurzame insteek. De ondernemers houden zich onder meer bezig met voedsel, bouw en design. Zij worden binnen het programma voorbereid op het aantrekken van investeringsgeld om daarmee hun groeiambities te realiseren.

Gerenommeerde duurzame ondernemers en experts gaan de deelnemers aan Investment Ready de komende maanden intensief begeleiden. De deelnemers leren om door de bril van een investeerder naar hun eigen onderneming te kijken. Aan het einde van de leerperiode presenteren de elf ondernemers zich op Demo Day (19 mei) aan investeerders en fondsen.

De Impact Hub Amsterdam en betrokken partners bieden dit Investment Ready programma voor de vierde keer aan. Duurzame ondernemers die aan eerdere edities deelnamen, hebben samen inmiddels ruim 7 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald.

Betrokken partners, experts en impact investeerders

Naast begeleiding van ervaren ondernemers en mentoren kunnen de bedrijven gebruikmaken van de juridische expertise van De Brauw Blackstone Westbroek, van The Boston Consulting Group voor strategische ontwikkeling en marktanalyse, van 72andSunny voor de marketing en van ING voor de financiële analyse. Verder ondersteunt EnSerio het programma met PR advies en is de scouting en selectie verzorgd i.s.m. Twentie Four. Met pitch coach David Beckett bereiden de ondernemers zich voor op het investeerders event op 19 mei. Daarbij zijn impact investeerders als Stichting DOEN, Generous Minds en Pymwymic aanwezig, evenals participatiemaatschappijen, banken en informele investeerders.

De ondernemers

De groep deelnemers bestaat uit ervaren en startende ondernemers die op zoek zijn naar investeringskapitaal voor hun bedrijf, waarvan het product of de technologie zich al in de praktijk hebben bewezen. Het uiteindelijke doel van deze ondernemers is het leveren van een bijdrage aan de transitie naar een duurzame samenleving. Het Investment Ready Program is enthousiast over de hoge kwaliteit van de deelnemende bedrijven in het programma. Dit zijn:

Sustainer Homes bouwt van duurzame materialen energieneutrale, modulaire woningen die geheel off-grid kunnen functioneren.

http://sustainerhomes.nl/

Coco Conserven bereidt duurzame en culinaire gerechten in blik, die je lang en ongekoeld kunt bewaren, om te werken aan een houdbaar voedselsysteem.

http://www.cococonserven.nl/

House of Eleonore creëert unieke handgemaakte juwelen in samenwerking met uitzonderlijke ambachtslieden in Nederland en van verantwoord goud en edelstenen. Met prachtige producten, van duurzame herkomst is House of Eleonore een voorloper in haar sector.

http://www.houseofeleonore.com/

MgAubel beschermt en verduurzaamt infrastructurele werken met hun biobased composietmateriaal. Hiermee wordt het mogelijk om bouwwerken zoals bruggen sneller en goedkoper te repareren.

http://mgaubel.com/

HemelsWater vangt regenwater op om er producten van te maken, zoals Code Blond: het eerste biertje gemaakt van regenwater.

http://hemelswater.com/

De Tweede Jeugd maakt producten van voedsel dat niet meer mooi genoeg is om in de winkel te liggen, maar des te lekkerder om te verwerken in nieuwe producten, te beginnen met brood.

http://www.detweedejeugd.nl/home

Green4Print levert duurzame inkt aan de wereldwijde grafische industrie, de eerste drukinkt voorzien van cradle-to-cradle certificering. Zo wordt printen schoner en gezonder.

http://www.green4print.nl/

BinBang biedt huishoudens een makkelijke en mooie oplossing om hun afval te scheiden en aan te bieden voor recycling.

http://www.binbang.nl/en/

Gerrard Street verhuurt modulaire hoofdtelefoons van hoge kwaliteit in een circulair model, waarvan de onderdelen makkelijk vervangen kunnen worden. Zo introduceert Gerrard Street de circulaire economie in de elektronicasector.

https://www.gerrardst.nl/

Mokumono is een nieuw fietsenmerk met een innovatief productieproces in hun Nederlandse fabriek. Het zijn fietsen van hoge kwaliteit en weinig onderhoud. Door de innovatieve en lokale productie biedt Mokumono een duurzame optie voor de vele nieuwe fietsen die jaarlijks de Nederlandse wegen op gaan.

http://www.mokumonocycles.com/

Kitchen Republic is een platform waar lokale voedselondernemers hun bedrijven laten groeien, dankzij toegang tot werkplekken, materiaal, kennis en netwerk.

http://www.kitchenrepublic.nl/

Share Button