NN Investment Partners onderstreept het belang van verantwoord beleggen met drie nieuwe teamleden

Adrie Heinsbroek, Faryda Lindeman en Johan van der Lugt treden toe tot het Responsible Investment-team van NN Investment Partners (NN IP). Het team richt zich vooral op de verdere ontwikkeling van verantwoord beleggen binnen NN IP en de ondersteuning van alle beleggingsteams bij hun ESG-integratie en actieve aandeelhouderschap.  NN IP is al sinds 1999 actief op dit gebied en werkt nauw samen met onder meer Sustainalytics, South Pole Group en ECCE. Daarnaast heeft NN IP haar aanbod van duurzame beleggingsoplossingen uitgebreid met Euro Green Bond, Equity Impact Investing en Sustainable Multi-Asset-fondsen.

NN Investment Partners kondigt met trots aan dat Adrie Heinsbroek, Faryda Lindeman en Johan van der Lugt deel gaan uitmaken van haar nieuwe Responsible Investment-team. Dit nieuwe driekoppige team is een aanvulling op NN IP’s ESG inspanningen die al uit 1999 dateren. Dankzij hun ruime ervaring verstevigt NN IP hiermee haar leidende positie op het gebied van verantwoord beleggen. Als leden van het Responsible Investment-team zullen zij verantwoord beleggen bij NN IP verder ontwikkelen, alle beleggingsteams ondersteunen bij de ESG-integratie (Milieu-, Sociale en Governance-factoren) en engagement-activiteiten, alsmede haar klanten adviseren op dit gebied. Het team valt direct onder Hans Stoter, Chief Investment Officer bij NN IP.

Adrie Heinsbroek wordt Hoofd van het Responsible Investment-team van NN IP. Hij zal de organisatie naar buiten toe vertegenwoordigen, onze klanten adviseren over hun beleid en behoeften met betrekking tot verantwoord beleggen en zorgen dat er binnen NN IP een sterke dynamiek blijft bestaan rond ESG-integratie in de research, de portefeuillesamenstelling en het risicomanagement voor al onze strategieën. Heinsbroek heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid en ESG-integratie. Hij was hiervoor Hoofd Duurzaamheid bij de Belgische tak van ING Bank en brengt een schat aan specifieke ervaring mee. Daarnaast was hij onder meer Senior Adviseur Duurzaamheid bij ING Bank en Senior Analist/Strateeg voor verantwoord beleggen bij het ING Investment Office.

Faryda Lindeman gaat aan de slag als Senior Corporate Governance Specialist. Ze komt over van Sustainalytics, een internationaal toonaangevend bedrijf in research en ratings op het gebied van ESG en Corporate Governance. Bij Sustainalytics was ze manager van het Corporate Governance Research-team. Eerdere functies waren onder meer Adviseur Verantwoord Beleggen en Governance bij MN en teamleider bij Institutional Shareholder Services (ISS).

Johan van der Lugt wordt Senior ESG Specialist. In die rol zal hij bijdragen aan de voortdurende verbetering van de ESG-integratie in het beleggingsproces van NN IP. Hij komt over van Robeco, waar hij Senior Aandelenanalist voor de financiële sector was, met een sterke belangstelling voor Corporate Governance en ESG-integratie. Daarnaast was Johan lid van het Research Committee van het Nederlandse corporate governance-platform Eumedion. Hij had daarvoor onder meer senior functies bij Daiwa Capital Markets, ING Groep, ABN AMRO en McKinsey.

De genoemde aanstellingen onderstrepen het belang dat NN IP hecht aan verantwoord beleggen, ESG-integratie en actief aandeelhouderschap. Dit zijn de belangrijkste aandachtsgebieden voor dit nieuwe team. Onze klanten zullen in meerdere opzichten voordeel hebben van deze focus. We blijven zo de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ESG-research en -integratie en corporate governance op de voet volgen wat zal bijdragen aan betere beleggingsportefeuilles voor onze klanten. Daarnaast zal het nieuwe team zich bezighouden met de ondersteuning and advies aan klanten bij hun beleid voor verantwoord beleggen en ESG-integratie.

Hans Stoter, Chief Investment Officer bij NN IP: “De aankondiging van vandaag onderstreept hoe belangrijk wij verantwoord beleggen vinden, iets waarmee we eind jaren 90 al zijn begonnen. Het nieuwe team zal bijdragen aan een verdere integratie van Milieu-, Sociale en Governance-factoren in onze beleggingsprocessen en aan een optimale beleggingspropositie voor onze klanten. Bovendien versterkt het onze focus op actief aandeelhouderschap en actieve betrokkenheid bij de bedrijven waarin we beleggen. Dit is een cruciaal onderdeel van verantwoord beleggen.”

De verbondenheid van NN IP met verantwoord beleggen gaat 18 jaar terug, toen ze haar eerste Sustainable Equity-producten introduceerde. In de loop der jaren heeft NN IP haar aanpak van verantwoord beleggen doorgevoerd in alle beleggingscategorieën. NN IP heeft de integratie van ESG-factoren in haar beleggingsbeslissingen voor alle fondsen en mandaten in 2008 geformaliseerd door de ondertekening van de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties. Vorig jaar heeft NN IP haar aanbod van duurzame beleggingsoplossingen verder uitgebreid met Euro Green Bond, Equity Impact Investing en Sustainable Multi-Asset-fondsen.

Share Button