NWB Bank financiert Climate Investor One

Bron
NWB Bank

De NWB Bank heeft een 20-jarige financiering verstrekt aan het Construction Equity Fund van Climate Investor One (CIO). CIO is een nieuwe benadering om duurzame infrastructuur- en energieprojecten in opkomende landen te financieren en richt zich daarbij op zonneenergie, windenergie en waterkracht. CIO is een initiatief van FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank, en Phoenix InfraWorks, een Zuid-Afrikaanse specialist op het gebied van duurzame financiering van infrastructuur. Het fonds wordt gemanaged door Climate Fund Managers (CFM).

De opzet van CIO is uniek omdat meerdere investeringsfondsen in 1 faciliteit worden gecombineerd. Op die manier kunnen de verschillende fasen van de projectcyclus i.e. de ontwikkelingsfase, de constructiefase en de operationele fase efficiënter worden gefinancierd. Hierdoor worden sneller de gewenste resultaten geboekt op het gebied van milieu, sociale impact en rendement.

Menno Snel, directievoorzitter van de NWB Bank, is “trots om een lange termijn partner van CIO te zijn en op die manier een bijdrage te leveren aan duurzame energie en de circulaire economie.”

Share Button