Triodos Investment Management publiceert 2016 Impact Reports

Triodos Investment Management heeft twee online Impact Reports gepubliceerd waarin zij reflecteert op haar rol en activiteiten binnen twee sectoren: Inclusive Finance (microfinanciering) en de Europese markt voor duurzame voeding en consumptiegoederen.

De Impact Rapporten presenteren de resultaten over 2016 in een context van cijfers en verhalen en onderstrepen de missie van Triodos Investment Management om geld in te zetten voor positieve verandering.

Marilou van Golstein Brouwers, Bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management: ‘Met onze online impact rapporten illustreren we op een aansprekende manier hoe impact beleggen een stuwende kracht is om wereldwijde uitdagingen aan te gaan. We laten zien hoe de ondernemers en instellingen in onze investeringsportefeuilles het verschil maakten in 2016 en hoe zij bijdragen aan de transitie naar een maatschappij die duurzamer en menselijker is.’

Inclusive Finance Impact Report

Het Inclusive Finance Impact Report geeft inzicht in Triodos Investment Management’s rol als investeerder in de inclusive finance sector in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Door in te zoomen op financiële instellingen in Pakistan, Indonesië, Georgië, Ecuador en India krijgt de lezer inzicht in wat inclusive finance kan doen en hoe de uitgelichte instellingen bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving.

Triodos Organic Growth Fund Impact Report
Triodos Organic Growth Fund wil een leidende rol spelen in de noodzakelijke transitie naar meer duurzame consumptie en productie. Het fonds verstrekt lange-termijn missiegedreven private equity aan toonaangevende Europese bedrijven gericht op biologische voeding en duurzame consumentengoederen. Het impact report onderstreept de duidelijke toewijding van deze bedrijven om het bewustzijn onder consumenten en het marktaandeel van duurzame consumentengoederen verder te vergroten.

Ontdek meer op: http://www.triodosimpactreports.com

Over Triodos Investment Management

Triodos Investment Management brengt beleggers die hun geld in willen zetten voor blijvende, positieve verandering samen met innovatieve ondernemers en duurzame bedrijven die precies daarmee bezig zijn. Op deze manier dienen wij als katalysator in die sectoren die een sleutelrol spelen in de transitie naar een eerlijker, duurzamer en menselijker wereld.

Onze zeer professionele beleggingsteams hebben in de 25 jaren waarin wij actief zijn als impactbelegger een enorme kennis opgebouwd over sectoren als Energie & Klimaat, Financiële Dienstverlening, Duurzame Voeding en Landbouw, Kunst & Cultuur en Duurzaam Vastgoed. Wij beleggen ook in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied. Per eind 2016 bedroeg het vermogen onder beheer van Triodos Investment Management EUR 3,3 miljard.

Triodos Investment Management is wereldwijd actief als impactbelegger en bestaat uit Triodos Investment Management BV en Triodos Investment Advisory & Services BV. Beiden zijn volledige dochterondernemingen van Triodos Bank NV.

Share Button