Innogy geeft green bond uit voor onder meer Nederlands windpark op land

Bron
Innogy

Innogy heeft succesvol de eerste Duitse Corporate Green Bond in benchmarkgrootte geplaatst. Innogy’s inaugurale Green Bond is een rentedragende security, waarvan de uitgifte wordt gebruikt om duurzame projecten te herfinancieren.

Het Green Bond Framework opgericht door innogy omvat hernieuwbare en energie-efficiëntie en eMobility projecten. Het internationaal erkende ESG-bureau Sustainalytics bevestigde dat innogy goed gepositioneerd is om groene obligaties uit te geven en dat het innogy Green Bond Framework robuust en transparant is. Het is in lijn met de Green Bond Principles 2017 gepubliceerd door de International Capital Market Association (ICMA).

De opbrengsten van Innogy’s eerste Green Bond zullen worden gebruikt voor de herfinanciering van vier offshore-projecten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en een windpark op land in Nederland. Deze windparken zijn in aanbouw of in gebruik. De jaarlijkse verwachte elektriciteitsproductie van alle windparken bedraagt ​​ongeveer 3 TWh. Ze genereren voldoende CO2-vrij elektriciteit om ongeveer 830.000 huishoudens te leveren.

Bookrunners voor de uitgifte waren ABN AMRO, Société Générale (Global Coordinators) en DZ Bank, HSBC, LBBW en MUFG.

Share Button