EcoChain Technologies ontvangt € 2 miljoen investering van Volta Ventures voor versnelde expansie

EcoChain Technologies ontvangt een investering van 2 miljoen euro van investeringsfonds Volta Ventures in ruil voor een minderheidsbelang. EcoChain Technologies heeft vestigingen in Nederland, de UK en Duitsland. De investering wordt ingezet om versneld te groeien op de Europese markt.

Toekomstplannen

EcoChain Technologies maakt innovatieve milieumanagement software. Met name productiebedrijven kunnen daarmee sneller, effectiever en efficiënter hun bedrijfsprocessen verbeteren teneinde winstgevender en duurzamer te worden. Binnen EcoChain kunnen hele bedrijfsketens samenwerken en vergroenen. Vele honderden productiebedrijven gebruiken EcoChain al om de voortgang van hun verduurzaming te sturen, te monitoren en aan te tonen.

Friso van Lanschot, CEO van EcoChain Technologies :”Wij zien de eerste internationale bedrijfsketens actief samenwerken met EcoChain. Het begin van een onomkeerbare trend. Bij onze grootste klanten moet je dan denken aan duizenden leveranciers in één enkele bedrijfsketen. EcoChain is als geen andere oplossing in staat om een dergelijke samenwerking te faciliteren. Deze unieke mogelijkheid en de enorme kansen in markten als Duitsland, Engeland en België zal voor de groei zorgen die we voor ogen hebben. We hebben met Volta Ventures een strategische partner gevonden die EcoChain in haar uitdagingen goed kan bijstaan. Zij begrijpen onze waardepropositie, ons businessmodel, en zien het enorme potentieel. Volta brengt niet alleen een substantiële investering in, maar ook kennis en een waardevol netwerk”.

Sander Vonk, Partner bij Volta Ventures: “EcoChain heeft de juiste oplossing op het juiste moment, naast milieumanagement bieden ze met diezelfde oplossing een tool om te besparen op de productie en in de bedrijfsketen. Wij geloven dat ze met deze combinatie een unieke tool in handen hebben die ertoe leidt dat bedrijven sneller gaan verduurzamen. EcoChain is zo revolutionair dat ik durf te stellen dat zij daarbij wereldwijd een standaard  kan worden. Daarnaast is het een enthousiast, gedreven en professioneel team waarmee het plezierig is om intensief samen te werken”.

Over Volta Ventures

Volta Ventures Arkiv investeert in internet en software bedrijven in de Benelux. Het team met de actieve ondersteuning van 30 software angels verwacht een substantiële impact te maken bij elk geïnvesteerd bedrijf door samen met de ondernemers nieuwe markten en klanten te identificeren, talent aan te nemen, als sparringpartner op te treden en volgende financieringsrondes te organiseren. Het fonds beheert €55 miljoen en wordt gesteund door EIF en ARKimedes-Fund II.

Over EcoChain Technologies

Met EcoChain worden, naast de milieufootprint, onder andere ook alle grondstof- en energiestromen van de onderneming in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt een analyse gemaakt die laat zien welke verduurzamingsopties er zijn, wat die opleveren, en waar je het beste kunt beginnen. Bovendien kunnen hele bedrijfsketens in EcoChain samenwerken bij de vergroening van hun (tussen) producten. Het hoofdkantoor van EcoChain Technologies staat in Amsterdam. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in de UK en Duitsland.

Share Button