APG over het Europese actieplan op gebied van duurzame financiering

Op 8 maart publiceerde de Europese Commissie een actieplan op gebied van Sustainable Finance. Dit is geïnspireerd door het rapport van de EU High Level Expert Group on Sustainable Finance (HLEG), aangesteld door de Commissie. Claudia Kruse, Managing Director Responsible Investment & Governance bij APG, maakte onderdeel uit van deze expert group die meer dan een jaar heeft gewerkt om een aantal inhoudelijke, weloverwogen aanbevelingen te doen. De groep is blij met het alomvattende en duidelijke antwoord van de Commissie.

Claudia Kruse: “Bij APG zetten we ons dagelijks in om deelnemers van pensioenfondsklanten een goed pensioen in een duurzame wereld te geven. APG is ervan overtuigd dat alleen een financieel stelsel met duurzaamheid als kern het voor burgers en beleggers mogelijk maakt om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Als toonaangevende en verantwoorde investeerder, draagt APG, namens haar klanten, actief bij aan dit doel. APG verwelkomt het EU-actieplan voor financiering van duurzame groei en dankt de Europese Commissie voor hun vastberadenheid en ambitie op dit thema.”

APG zal blijven bijdragen aan het Europese strategie voor financiering duurzame groei door middel van onze engagement met beleidsmakers, de financiële sector, het maatschappelijk middenveld en de bedrijven waarin we investeren, om de mogelijkheden die duurzame financiering voor onze economie en deelnemers biedt te maximaliseren.

Om dialoog en betrokkenheid rond dit thema te faciliteren, organiseert APG op 14 maart een evenement om het Nederlandse perspectief op European Action on Sustainable Finance met de Commissie en de Nederlandse financiële sector, te bespreken.

Share Button