Triodos Investment Management rondt proces af in huis halen asset management SRI-activiteiten

In maart vorig jaar kondigde Triodos het voornemen aan om de asset management activiteiten van haar SRI-propositie in huis te halen. Het transitieproces daarvoor is op 1 april 2018 afgerond. Deze transitie maakt een meer holistische integratie van de duurzame en financiële analyse van aandelen en obligaties mogelijk voor Triodos IM, wat zal leiden tot een sterkere positie in de dialoog met beursgenoteerde bedrijven.

Een eerste stap in de transitie is gezet op 1 januari 2018 met het in huis halen van het discretionair vermogensbeheer voor Triodos Bank Private Banking Nederland, iets wat eerder werd verzorgd door Triodos MeesPierson. Deze stap is goed ontvangen door de klanten van Triodos Bank Private Banking Nederland. Het transitieproces is nu afgerond met het overnemen van de activiteiten voor de vier SRI-fondsen van Delta Lloyd Asset Management per 1 april 2018.

Als onderdeel van de transitie zal Triodos IM haar SRI-propositie verder ontwikkelen aan de hand van een geïntegreerde beleggingsstrategie waarin zeven duurzame transitiethema’s centraal staan. Deze meer geïntegreerde strategie biedt ruimte voor verdere ontwikkeling op basis van positieve selectie, waarbij de focus zal liggen op investeren in bedrijven die direct bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Triodos IM is ervan overtuigd dat deze aanpak in combinatie met actief beheer en dialoog, het realiseren van positieve verandering via beleggen in de beurs sterk zal bevorderen.

Erik Breen, Director SRI bij Triodos IM: “Al sinds de jaren ‘90 heeft Triodos Investment Management een belangrijke bijdrage geleverd aan de brede acceptatie van SRI in de beleggingsindustrie. Voortbordurend op onze koplopersrol stellen we onze klanten nu in staat om via onze SRI-fondsen hun bijdrage aan de transitie naar een duurzamere samenleving nog verder te vergroten.”

De SRI asset management activiteiten worden uitgevoerd door een ervaren team dat bestaat uit mensen met een lange en solide loopbaan in de asset management sector. De fondsmanagers van de vier Triodos SRI-fondsen zijn:

  • Dirk Hoozemans, sinds 1 augustus 2017 bij Triodos IM, fondsmanager van Triodos Sustainable Pioneer Fund. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring met actief fondsmanagement. Voorafgaand aan zijn rol bij Triodos IM werkte hij als directeur en plaatsvervangend portfolio manager bij Robeco fund en Robeco Global Stars fund.
  • William de Vries, sinds 1 januari 2017 bij Triodos IM, fondsmanager van Triodos Sustainable Bond Fund. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met actief fondsmanagement. Voorafgaand aan zijn rol bij Triodos IM werkte hij als Hoofd Core Fixed Income bij Kempen Capital Management.
  • Pieter-Jan Hüsken, sinds 1 november 2017 bij Triodos IM, fondsmanager van Triodos Sustainable Equity Fund. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring met actief fondsmanagement. Voorafgaand aan zijn rol bij Triodos IM werkte hij als Senior Portfolio Manager bij Actiam..
  • Erik Breen, Director SRI, fondsmanager Triodos Sustainable Mixed Fund. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met actief fondsmanagement. Voor zijn komst naar Triodos IM in 2014 werkte hij als Head of Responsible Investing bij Robeco.

Het complete Triodos IM SRI-team, dat onder leiding staat van Erik Breen, bestaat uit 21 zeer ervaren fondsmanagers, portfoliomanagers, investment analisten en medewerkers. Hieronder valt ook het reeds sinds lange tijd bestaande Triodos Sustainable Research team dat onder leiding staat van Hans Stegeman, Head of Research and Investment Strategy.

Het totaal beheerd vermogen van de Triodos SRI-fondsen en het discretionair vermogensbeheer van Triodos Bank Private Banking Nederland is EUR 2,2 miljard.

Share Button