PDENH en DOEN Participaties investeren in Triple Solar

Partner

DOEN Participaties en PDENH participeren in Triple Solar, de Nederlandse pionier op het gebied van gasloos verwarmen en uitvinder van het wereldwijd gepatenteerde geluidloze warmtepomppaneel. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet richting een duurzamer en gasloos Nederland.

In de energietransitie naar het gebruik van warmtepompen als vervanging voor de gasketel, stuit de consument op de geluidsoverlast van de bestaande systemen.Triple Solar heeft in de afgelopen acht jaar gewerkt aan een zuinig, efficiënt en geluidloos systeem en heeft wereldwijd het patent op het warmtepomppaneel. Een warmtepomppaneel combineert een zonnepaneel (elektra) met een thermisch systeem waardoor het systeem dag en nacht, zomer en winter warm water voor verwarming en tapwater levert.

Stille warmtepomppaneel

Het warmtepomppaneel wordt gemonteerd in plaats van een gewoon zonnepaneel. Dankzij de dubbele functie is de lawaaierige buitenunit van de lucht/water-warmtepomp verleden tijd. Of, bij toepassing van aardwarmte, verdwijnt de bodemlus; ‘duur’ boren is dus niet meer nodig.

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Dit soort initiatieven dragen niet alleen bij aan verduurzaming van energievoorzieningen, maar versterken tegelijkertijd ook de economie en werkgelegenheid.”

Resultaten

Het door TNO geteste paneel is in meer dan 100 gebouwen in binnen- en buitenland toegepast met zeer goede resultaten. De projecten zijn intussen uitgebreid naar appartementencomplexen en woonwijken. Nieuwste klant is dierentuin ARTIS in Amsterdam, waar Triple Solar het restaurantgebouw de Twee Cheetahs verduurzaamt.

Cees Mager, CEO van Triple Solar: “De markt voor gasloos verwarmen is in een versnelling gekomen door de wens van de consument en de push vanuit de politiek en overheid om vanaf 2020 geen fossiele brandstof (gas) in nieuwbouw te gebruiken. Onze missie is de consument voor te lichten in deze totaal nieuwe markt en een betrouwbaar en geluidloos alternatief te bieden voor de gasketel.”

Over Triple Solar BV

Triple Solar is 9 jaar geleden opgericht door CEO Cees Mager met als missie om van alle daken in Nederland een energievoorziening te maken. Na het succes van de eerste 100 gebouwen in Nederland, exporteert Triple Solar nu ook naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Triple Solar voldoet, dankzij de samenwerking met o.a. warmtepompproducent NIBE, onderzoeksinstituut TNO en Universiteit Stuttgart aan alle certificeringseisen voor zowel renovatie als nieuwbouw. Voor meer informatie zie www.triplesolar.eu

Over DOEN Participaties

DOEN Participaties investeert al meer dan 20 jaar in innovatieve duurzame en sociale start-ups. DOEN Participaties heeft de ambitie de wereld groener en socialer te maken. Daarom staat impact centraal bij alle investeringen. DOEN Participaties investeert in de vroege fase van bedrijven en durft risico te nemen. DOEN Participaties is volledig eigendom van en wordt gemanaged door Stichting DOEN. Stichting DOEN is opgezet door de Goede Doelen Loterijen.

Over PDENH

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) is een investeringsfonds onder management van KplusV en StartGreen Capital, speciaal bedoeld voor bedrijven die zich richten op duurzame mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. Zo ook dus Triple Solar. Bart Blokhuis, directeur van het fonds: “Triple Solar beschikt over uitstekende technologie en tevens over de kennis om te kunnen blijven innoveren naarmate de markt zich ontwikkelt. De investering in Triple Solar is dan ook een unieke kans voor de provincie Noord-Holland om te participeren in de verschuiving van het landschap voor verwarming en energievoorziening.”

Share Button