Is duurzaam duurder? Morningstar vergelijkt duurzame en traditionele indices

Als steeds meer beleggers gaan beleggen in de bedrijven die het best scoren op duurzaamheid, worden die aandelen dan duurder? Om dat uit te vinden, vergelijkt Morningstar de waardering van expliciet duurzame indices met die van traditionele indices, voor Europa en de Verenigde Staten.

Morningstar heeft al vaker laten zien dat aandacht voor duurzaamheid bij beleggingsbeslissingen zeker niet ten koste hoeft te gaan van rendement.

Duurzaam beleggen gaat dus zeker niet ten koste van rendement. Vervolgens dient de vraag zich aan: zijn bedrijven die goed scoren op duurzaamheidscriteria een premie waard? Dus de drie ESG-factoren Environmental (milieu), Social (sociaal beleid) en governance (goed ondernemingsbestuur). En als er meer beleggers hun vermogen laten toevloeien naar de duurzaamste bedrijven, worden ze dan duurder doordat er meer vraag naar is?

Lees het volledige artikel

Share Button