ING goed op weg in Q1 met verantwoord financieren

ING heeft de financiële resultaten gepubliceerd over het eerste kwartaal van dit jaar (2018). In het persbericht meldt ING dat het ook goede voortgang geboekt heeft om de ambiteuze doelen voor veranwoord financieren te bereiken.

“We hebben ambitieuze doelen gesteld voor verantwoord financieren. We richten ons op het financieren van bedrijven en sectoren waarvan de activiteiten het broeikaseffect tegengaan en welke een positieve sociale impact hebben, evenals samenwerking met industriële sectorleiders op het gebied van milieu-, sociale en governance (ESG). Dit omvat het helpen van derden bij het veiligstellen van duurzame financiering, wat we ook deden in het eerste kwartaal toen we optraden als duurzaamheidscoördinator voor de doorlopende kredietfaciliteit voor wereldwijde agro-business Olam International Ltd, Azië’s eerste clubfinanciering met duurzamerheid. We hebben ook goede vooruitgang geboekt dit kwartaal met het opbouwen van een reputatie voor het plaatsen van groene obligaties (green bonds): tijdens het eerste kwartaal leidde ING acht groene obligatie-uitgiften voor klanten. “

Share Button