Investeerders MN en Mirova steunen samenwerking textielsector

MN heeft samen met de Franse investeerder Mirova een support statement opgesteld voor de gezamenlijke inspanningen van het Nederlandse textielconvenant, de Duitse Textilbundniss en de samenwerking met de Sustainable Apparel Coalition. De investeerders steunen het werk van deze partijen om op een zorgvuldige en efficiënte manier due dilligence ten aanzien van mensenrechten uit te voeren volgens de OESO-richtlijnen.

Informatie delen

Ze hopen daarmee een level playing field te realiseren en dat informatie tussen initiatieven eenvoudiger kan worden gedeeld. Dat moet leiden tot verminderde administratieve druk bij bedrijven, terwijl de transparantie en de kwaliteit van due dilligence toeneemt. De steunbetuiging past goed bij het engagementwerk dat MN ten behoeve van de fondsen uitvoert en waarin MN in samenwerking met andere investeerders bedrijven oproept de due diligence volgens OECD-richtlijnen uit te voeren. Opdrachtgevers PME, PMT en PF MITT staan achter het initiatief van MN en Mirova.

Tekenen
Asset managers wordt gevraagd via het platform van PRI te tekenen of contact op te nemen met Louise Kranenburg, adviseur Responsible Investment & Governance bij MN.

Share Button