Eneco Groep en SET Ventures investeren 11 miljoen Euro in GreenFlux

Duurzaam energiebedrijf Eneco en onafhankelijk investeringsfonds SET Ventures hebben beiden een minderheidsbelang verworven in GreenFlux Assets BV (“GreenFlux”), door middel van een Serie B-investeringsronde met een omvang van EUR 11 miljoen. Bestaande aandeelhouders BOM Brabant Ventures en ICT Group NV namen ook deel aan deze ronde. Deze investering in de meest vooruitstrevende leverancier van software en totaaloplossingen voor elektrisch rijden past naadloos in de ambities van Eneco en SET om de energietransitie te versnellen door middel van technologie. Fortaleza Capital trad op als exclusieve corporate finance adviseur van GreenFlux bij deze Serie B-investeringsronde.

GreenFlux (www.greenflux.com) biedt een totaaloplossing voor het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, die laadoperators over de hele wereld kunnen gebruiken. GreenFlux ondersteunt energiebedrijven, netbeheerders en partijen in de automotive sector om laadpalen op afstand te beheren, transacties te verwerken en het laadproces af te stemmen op de capaciteit van het elektriciteitsnet. De GreenFlux service werkt volledig vanuit de cloud en kan integreren met laadpalen van elk merk of type. De bekroonde GreenFlux hardware controller onderscheidt zich op het gebied van slim laden en maakt het mogelijk elke laadpaal efficiënt aan te sturen.

De komende jaren komen er miljoenen elektrische auto’s op de markt. Om deze transitie mogelijk te maken en deze voertuigen van elektriciteit te voorzien zouden extra elektriciteitscentrales nodig zijn.  Tenzij voertuigen slim laden en rekening houden met de capaciteit van het net en de behoefte van de bestuurders. Dat kan dankzij het platform van GreenFlux. Na Nederland, Noorwegen en Californië stijgt nu ook internationaal de vraag naar laadoplossingen enorm. Het platform van GreenFlux zorgt dat partijen in het buitenland snel, goed en voordelig kunnen uitrollen. Zo kan GreenFlux met geavanceerde technologie haar klanten een belangrijke bijdrage laten leveren aan de energietransitie naar een duurzame toekomst.

De oprichters van GreenFlux, Hans de Boer en Jurjen de Jong: “Wij zijn blij met deze investering die ons de kans geeft om onze positie bij de belangrijkste spelers op het gebied van elektrisch vervoer in Europa, Amerika en Azië verder te versterken. Een belangrijke stap bij de realisatie van onze ambitie om alle auto’s in de wereld op duurzame energie te laten rijden.”

Joeri Kamp, managing director Eneco Smart Energy: “Eneco heeft als doelstelling om de transitie naar duurzame energie te versnellen. E-mobility en slim laden van elektrische auto’s met energie uit hernieuwbare bronnen zijn onmisbare onderdelen van deze transitie. Dit is een doelstelling die we delen met het team van GreenFlux. Met deze investering willen we GreenFlux helpen om hun vooruitstrevende service platform en controller naar het volgende niveau te brengen en de internationale uitrol te versnellen.”

“Het is het team van GreenFlux gelukt om een leidende positie in het beheer van laadinfrastructuur op te bouwen”, zegt Anton Arts, Associate Partner van SET Ventures. “Met deze investering wordt de internationale groei uitgebouwd en het innovatietempo in de markt voor elektrische mobiliteit versneld”.

 

Share Button