ACTIAM verkozen tot lid Executive Committee van Green Bond Principles (GBP)

Vermogensbeheerder ACTIAM is door de leden van de Green Bond Principles (GBP) verkozen tot lid van de GBP Executive Committee. Foppe-Jan van der Meij, senior portfolio manager Fixed Income bij ACTIAM, zal ACTIAM in het bestuur vertegenwoordigen. De verkiezingsuitslag werd bekend gemaakt tijdens jaarlijkse vergadering op 14 juni 2018.

ACTIAM en green bonds

Foppe Jan van der Meij: “Als ACTIAM zijn wij zeer dankbaar dat wij door de leden zijn uitverkozen om plaats te nemen in het GBP-bestuur. Wij zijn van mening dat het GBP ook een essentiële rol moet spelen om de komende 10 jaar een groter bereik, meer ambitie en liquiditeit te brengen in de markt voor groene obligaties. ACTIAM kan een waardevolle bijdrage leveren, doordat wij samenwerken met diverse belanghebbenden en wij een actieve bijdrage willen leveren om de standaarden verder te ontwikkelen”.

Over Green Bond Principles

De Green Bond Principles (GBP) zijn vrijwillige richtlijnen, die transparantie en verantwoording aanbevelen. Ook wordt de integriteit bevordert bij de verdere ontwikkeling van de Green Bond-markt, door een duidelijk proces rondom de uitgifte van een groene obligatie te hanteren.

De GBP beveelt een duidelijke procedure en openbaarmaking aan voor uitgevende instellingen, die beleggers, banken, investeringsbanken, verzekeraars, bemiddelaars en andere partijen kunnen gebruiken om de kenmerken van een bepaalde groene obligatie te toetsen.

De wereldwijde uitgifte van groene obligaties bedroeg in 2017 $ 160,2 miljard, een stijging van 85% ten opzichte van 2016. Het Climate Bonds Initiative voorspelt voor 2018 een groei van uitgifte in de wereldwijde markt voor groene obligaties tot $ 250-300 miljard. De Verenigde Staten, China en Frankrijk vertegenwoordigden 56% van de uitgifte in 2017.

Share Button