Wilma Schouten benoemd als Chief Risk Officer bij ACTIAM N.V.

ACTIAM heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Wilma Schouten tot de Managing Board van ACTIAM N.V. in de functie van Chief Risk Officer (CRO). De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten.

Hans van Houwelingen, CEO van ACTIAM: “We zijn zeer verheugd Wilma te verwelkomen in de Managing Board. Haar brede expertise op het gebied van risicobeheer zal ons in een sterke positie plaatsen om te acteren in een snel veranderende omgeving. Bovendien zal haar uitgebreide kennis van de financiële sector bijdragen aan onze internationale groeiambitie.

Schouten was voorheen Chief Finance Risk Officer van APG Pension Funds Services en IT, verantwoordelijk voor de afdeling Controlling, Risk en Compliance. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in risk management en werkte ook als Head Financial Risk Management en Vice President Corporate Treasury bij Royal Philips Electronics, was Head Market Risk bij Rabobank International en had verschillende financiële functies binnen Aegon.

Schouten is afgestudeerd in Business Econometrics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een Chartered Financial Analyst en heeft een Executive MBA van Simon Business School, University of Rochester, New York en Nyenrode Business Universiteit.

Schouten: “ACTIAM heeft een succesvol bedrijfsmodel dat relevante beleggingsoplossingen levert, waarbij het rendement op de langere termijn op financieel, milieu- en sociaal gebied wordt gemaximaliseerd. Gezien de toenemende aandacht voor risicobeheer in het algemeen en meer in het bijzonder ESG-risico’s, zie ik ernaar uit om dit samen met de Managing Board aan te pakken en op de lange termijn waarde te blijven leveren aan onze belanghebbenden door middel van de diensten en producten die wij aanbieden.”

Na het verkrijgen van de AFM-goedkeuring bestaat de Managing Board van ACTIAM uit de volgende leden: Hans van Houwelingen (CEO), Dudley Keiller (CTO) en Wilma Schouten (CRO).

Share Button