NWB Bank geeft tweede Social Bond dit jaar uit

De NWB Bank heeft voor de tweede keer dit jaar met succes een Affordable Housing Bond (Social Bond) uitgegeven. Dit keer gaat het om een 5 jaars-benchmark Affordable Housing Bond ter grootte van € 1 miljard. De opbrengsten van de Affordable Housing Bond zijn specifiek bestemd voor de financiering van sociale woningbouw in Nederland.

In de uitgave van het tijdschrift Binnenlands Bestuur van deze week staat een achtergrondartikel over de Affordable Housing Bonds van de NWB Bank. Hierin wordt een uitgebreid beeld geschetst van de rol die de bank speelt in deze markt en wat er met de opbrengsten van de Affordable Housing Bonds gebeurt.

De zojuist uitgegeven Housing Bond maakt onderdeel uit van het € 60,000,000,000 Debt Issuance Program van de NWB Bank. Storting van de Housing Bond zal plaatsvinden op 25 september 2018. De Housing Bond zal in zijn geheel worden afgelost op 25 september 2023. De jaarlijkse couponrente bedraagt 0,125%. De re-offer price is 99,717%. De lead managers zijn BNP Paribas, DZ BANK, J.P. Morgan en SEB. Notering van de Housing Bond zal worden aangevraagd aan de Luxembourg Stock Exchange.

Share Button