Marilou van Golstein Brouwers treedt terug als directievoorzitter Triodos Investment Management

Marilou van Golstein Brouwers treedt met ingang van 1 januari 2019 terug als voorzitter van de directie van Triodos Investment Management.

Marilou van Golstein Brouwers (60) is bijna 30 jaar geleden begonnen bij Triodos Bank en is de grondlegger van de beleggingstak van Triodos Bank. Wat ooit is begonnen met het pionieren met een klein aantal impact investing fondsen, heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Triodos Investment Management in 2000. Marilou van Golstein Brouwers is sinds 2003 algemeen directeur van Triodos Investment Management en het bedrijf heeft momenteel EUR 4,2 miljard aan vermogen onder beheer. Dank zij haar expertise en passie is zij een drijvende kracht geweest achter de wereldwijde opkomst en ontwikkeling van impact investing.

“Ik voel me bevoorrecht en dankbaar dat ik reeds sinds 1990 onderdeel mag uitmaken van Triodos Bank en dat ik de kans heb gekregen om bij te dragen aan de ontwikkeling van Triodos Investment Management tot het bedrijf dat het vandaag de dag is. Het is een grote eer om in de afgelopen jaren met zoveel inspirerende en pionierende partners van over de hele wereld en met zoveel gecommitteerde en gepassioneerde collega’s te hebben mogen werken. Samen hebben we impact investing tot een beweging gemaakt. Ik kijk uit naar een nieuwe rol in deze tijd van transitie. Een rol waarin ik mijn reis binnen Triodos zal voortzetten, maar daarnaast ook zal bijdragen aan de bredere beweging van het bewust investeren van kapitaal en duurzaam ondernemerschap”, zegt Marilou van Golstein Brouwers.

Pierre Aeby, lid van de Raad van Bestuur en CFO van Triodos Bank: “Marilou is zowel binnen als buiten Triodos Bank een pionier geweest: onder haar leiding heeft microfinanciering zich ontwikkeld van een niche-activiteit tot een duurzaam bedrijfsonderdeel met veel impact. Als een zeer gepassioneerde ambassadeur heeft zij een belangrijke impuls gegeven aan de wereldwijde groei van impact investing. We zijn dankbaar voor Marilou’s bijdrage aan Triodos Bank en wensen haar vanzelfsprekend alle goeds met haar toekomstige activiteiten.” 

Jacco Minnaar, momenteel één van de vier directieleden, zal met ingang van 1 januari worden benoemd als directievoorzitter van Triodos Investment Management. Na een korte transitieperiode, waarin Marilou van Golstein Brouwers zal aanblijven als directielid, zal de directie met ingang van 1 april 2019 uit drie directieleden bestaan.

Na haar vertrek bij Triodos Investment Management, zal Marilou van Golstein Brouwers zich tot juli 2020 inzetten voor een strategisch project van Triodos Bank.

Share Button