Stichting Pensioenfonds PostNL kiest voor Kempen Capital Management als fiduciair manager

Stichting Pensioenfonds PostNL is verantwoordelijk voor ruim 95.000 deelnemers en heeft een belegd vermogen van circa € 8,5 miljard. Met ingang van het tweede kwartaal van 2019 zal Kempen Capital Management (Kempen) over het totale belegd vermogen van Stichting Pensioenfonds PostNL adviseren. Eind september is al een start gemaakt met de transitie.

Leni Boeren, CEO van Kempen: ‘Wij zijn trots dat Stichting Pensioenfonds PostNL voor ons heeft gekozen als fiduciair manager. De langetermijnvisie van het pensioenfonds, waarbij een eigen beleggingsbeleid met een maatschappelijk verantwoord karakter en een maatwerkuitvoering belangrijke zaken zijn, sluit goed aan bij Kempen. Het is een partnerschap over generaties, met een duidelijke blik naar de toekomst. Dit versterkt onze positie als fiduciair manager in de Nederlandse markt. Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking met Stichting Pensioenfonds PostNL.’

René van de Kieft, voorzitter van Stichting Pensioenfonds PostNL: ‘Het team van Kempen heeft van meet af aan indruk gemaakt door de kwaliteit van de analyses, de relationeel sterke communicatie en de concrete oplossingsgerichtheid. Wij hebben als bestuur het vertrouwen dat wij met Kempen op het gewenste professionele besturingsniveau op het terrein van vermogensbeheer gaan komen.’

Share Button