Amerikaanse investeerder steekt kapitaal in Utrechts zonnepaneelverhuurbedrijf Solease

Een investeringsfonds beheerd door de New Yorkse beleggingsbeheerder Arosa Capital Management (“Arosa”) investeert € 3 miljoen in zonnepaneelverhuurder Solease. Het kapitaal is voor verdere opschaling van het bedrijf. Een paar weken geleden haalde Solease ook al € 2 miljoen op via crowdfunding voor de financiering van zonnestroomsystemen. Tot nu toe hebben investeerders, regionale energiefondsen, en crowdfunders € 17 miljoen geinvesteerd in Solease. 

Met de investering van Arosa kan het Utrechtse bedrijf haar team en operationele capaciteit verder uitbouwen om te voldoen aan de snelgroeiende vraag van Nederlandse woningbezitters en bedrijven naar huurpanelen. Zo krijgen diegenen, die niet kunnen of willen investeren in zonne-energie, de mogelijkheid om deel te nemen aan de energietransitie. Roderick van Wisselingh, mede-oprichter en CFO van Solease, zegt: “We zijn verheugd met de investering van Arosa, die haar eerste directe investering doet in een niet-beursgenoteerd bedrijf in Europa.”

Nu 3 miljoen, straks 1 miljard

“Arosa brengt een ruime ervaring in het financieren van energiebedrijven in Amerika met zich mee.”, vervolgt van Wisselingh. “Deze kennis en ervaring is zeer waardevol. Solease heeft namelijk als doel de komende 5 jaar 150.000 klanten van zonnepanelen te voorzien en zodoende € 1 miljard te investeren in de Nederlandse energietransitie. Hiervoor hebben we ook de banken, pensioenfondsen, verzekeraars en andere grote langetermijnbeleggers nodig. We moeten groot denken, snel handelen en goed samenwerken. Daarnaast zien we ook goede mogelijkheden ons aanbod uit te breiden met andere duurzame oplossingen, zoals een warmtepomp en een thuisbatterij, en om met onze partners naar het buitenland te gaan.”

Till Bechtolsheimer, CEO van Arosa, zegt: “We hebben ervaring met beleggen in residentiële zonne-energie leveranciers in Amerika en zien onze investering in Solease als een natuurlijk verlengstuk van onze overtuiging dat het huren van zonnepanelen aantrekkelijk is voor woningeigenaren. Bijzonder enthousiast zijn we over de samenwerking met een sterk managementteam en hebben er alle vertrouwen in dat Solease kan bijdragen aan een snelgroeiende markt in Nederland.”

Uitbreiding naar zakelijke markt

Naast particulieren willen ook bedrijven verduurzamen of worden door de politiek gedwongen stappen te maken. Solease speelt op deze groeiende behoefte in door sinds kort ook bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen middels haar totale ontzorgconcept. “Door de investering, het gedoe en het risico van onze klanten over te nemen, spelen die tijd en geld vrij voor andere -duurzame- investeringen.”, zegt van Wisselingh.

Share Button