Nederland zevende in RobecoSAM Country Sustainability Ranking

RobecoSAM heeft een update van de Country Sustainability Ranking gepubliceerd, met daarin Zweden aan kop, gevolgd door Denemarken en Zwitserland . Wereldwijd staat Nederland zevende en het is eenvoudig gelukt de tweede plek te behouden daar waar het ESG-scores in de EMU betreft.

De Country Sustainability Ranking werd voor het eerst in 2013 gepubliceerd en onderzoekt 65 landen (waarvan 22 ontwikkeld en 43 opkomend) op een brede selectie financieel materiële ESG-factoren die relevant zijn voor beleggers.

“Een gedegen sustainability assessment op landen niveau levert bijkomende informatie en waardevolle inzichten in onderliggende risico drivers van een land, die van kritisch belang zijn om goed gebalanceerde beleggingsbeslissingen te nemen”, aldus Max Schieler, Senior SI Country Analyst bij RobecoSAM.

Robeco zelf zet de resultaten van het RobecoSAM onderzoek in voor alle eigen niet-quant fondsen die belegd zijn in staatsobligaties zoals Robeco Global Total Return Bonds, Robeco Euro Government Bonds, Robeco Euro All Strategy en het Robeco Institutional Core Euro Government Bonds Fund. Daarnaast zet Robeco het onderzoek waar van toepassing in voor landen analyse in andere fixed income fondsen en in emerging equity fondsen. Ook de S&P ESG Pan-Europe Developed Sovereign Bond Index maakt doorgaans dankbaar gebruik van de RobecoSAM Country Sustainability Ranking onderzoeksresultaten.

Download het engelstalige rapport (pdf)

 

Share Button