NN (L) European Sustainable Equity behaalt één van de tien beste scores op klimaat

NN Investment Partners (NN IP) behoort volgens Climetrics tot de tien Europese aandelenfondsen met de beste klimaatscores. Climetrics is een initiatief van de internationale klimaatonderzoekers CDP en ISS-climate, een onderdeel van ISS ESG, en beoordeelt de risico’s en kansen van fondsen op het gebied van klimaat. Dit helpt beleggers bij een goede positionering voor de overgang naar een koolstofarme economie.

De beoordeling is gebaseerd op drie criteria: de portefeuilleposities, het beleggingsbeleid en het vermogensbeheer. De scores variëren van één groen blaadje (de laagste score) tot vijf groene blaadjes (de hoogste score). De volledige methodologie is voor iedereen in te zien.

Bij de CDP Europe Awards in Brussel kreeg ons NN (L) European Sustainable Equity Fonds vandaag één van de tien hoogste scores van de aandelenfondsen die Climetrics vijf blaadjes toekent. Deze score geeft aan dat de bedrijven in onze fondsportefeuille gemiddeld koolstofefficiënter zijn, beter rapporteren over klimaatgerelateerde risico’s en kansen en eerder geneigd zijn om te investeren in sleuteltechnologieën voor de energietransitie. De score van vijf betekent ook dat onze monitoring van klimaatvraagstukken tot de top behoort van het universum van fondsen dat Climetrics heeft geanalyseerd.

Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN Investment Partners: “Wij zijn er trots op dat onze duurzame aandelenstrategie bij de allereerste fondsbeoordeling van Climetrics als één van de beste strategieën op het gebied van klimaatimpact uit de bus is gekomen. Dit is een nieuwe mijlpaal voor onze duurzame strategieën en onderstreept hoe belangrijk wij verantwoord beleggen vinden. Het toont ook aan dat het fonds en het team voldoen aan onze doelen op het gebied van duurzame impact en de manier waarop wij dit bewaken en erover rapporteren.”

De European Sustainable Equity-strategie van NN IP belegt in een gespreide portefeuille van Europese aandelen en combineert risico’s en kansen in verband met ESG-factoren (milieu, maatschappij en governance) met een grondige financiële analyse. Ons beleggings- en researchproces is gericht op het identificeren van aantrekkelijk gewaardeerde kwaliteitsbedrijven die op de lange termijn een outperformance laten zien en tegelijkertijd enige bescherming bieden in dalende markten.

Nico Fettes, Head of Climetrics bij CDP: “Wij feliciteren de aandelenfondsen die bij deze eerste uitreiking van de Climetrics Fund Awards tot de top tien behoren. Transparantie is de eerste cruciale stap voor de fondsenindustrie als belangrijke partij in het overhevelen van kapitaal naar bedrijven en technologieën die beter zijn uitgerust voor de transitie naar een koolstofarme economie. Het doel van Climetrics is om beleggers meer vertrouwen te geven in hun beleggingen: deze awards laten zien dat sommige fondsen beter presteren als het gaat om het beheer van belangrijke klimaatgerelateerde risico’s en maatstaven.”

Maximilian Horster, Head of ISS-climate, voegt toe: “Beleidsmakers, de maatschappij en beleggers vragen samen om meer klimaattransparantie van beleggingsfondsen. Climetrics beoordeelt en beloont fondsen die beleggen in bedrijven die hun bedrijfsmodellen echt aanpassen aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.”

NN (L) European Sustainable Equity is een subfonds van NN (L) Sicav*, gevestigd te Luxemburg. NN (L) Sicav* beschikt over een vergunning van de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) te Luxemburg. Aandelenklassen van het subfonds zijn geregistreerd in Luxemburg, België, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Zwitserland, Spanje, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Nederland.

 

Foto: fondsmanager Hendrik-Jan Boer

Share Button