NN IP en Yale: partners in wetenschappelijk onderzoek naar duurzaam beleggen

NN Investment Partners (NN IP) en het Yale Initiative on Sustainable Finance (YISF) zijn partners in een wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde van duurzaamheid voor beleggers. Het onderzoek richt zich op de vragen of en hoe de integratie van ESG-factoren (milieu, maatschappij en governance) in het beleggingsproces het risico-rendementsprofiel van beleggingsportefeuilles kan verbeteren. Op basis van de onderzoeksresultaten kunnen NN IP en ook de bredere beleggingssector instrumenten ontwikkelen om zowel financiële als duurzame doelen te bereiken.

YISF wil met een frisse en vernieuwende blik onderzoeken hoe wij inzichten in duurzaamheid het beste kunnen laten meewegen in de beleggingsbeslissingen. Deze missie sluit heel goed aan bij de beleggingsfilosofie van NN IP en onze ervaring op het gebied van verantwoord beleggen en ESG-integratie van de afgelopen decennia. Het onderzoek is gericht op de raakvlakken tussen duurzaamheid en de financiële markten en op hoe beleggers ESG-gerelateerde inzichten optimaal kunnen gebruiken in het beleggingsproces.

Diane Strauss, Research Director van het Yale Initiative on Sustainable Finance: “Bij YISF onderzoeken wij wat een sterkere integratie van duurzaamheidsoverwegingen in beleggingsbeslissingen in de weg staat. Wij kijken daarbij vooral naar ESG-informatie en het belang daarvan voor de kapitaalmarkten. Het is voor de sector essentieel om te weten wat de invloed is van ESG-informatie op de financiële rendementen. Wij zijn ervan overtuigd dat diepgaand wetenschappelijk onderzoek de onafhankelijke en onderbouwde inzichten oplevert die nodig zijn om duurzamer om te gaan met kapitaal. De samenwerking met NN IP is een unieke kans om ons onderzoek op dit gebied te verbreden.”

Jeroen Bos, Head of Specialized Equity & Responsible Investing bij NN Investment Partners: “Wij zijn erg blij dat wij het Yale Initiative on Sustainable Finance kunnen ondersteunen. In onze ogen verbetert de integratie van ESG-factoren in het beleggingsproces het risico-rendementsprofiel van beleggingsportefeuilles. NN IP heeft eerder al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ESG. Het onderzoeksprogramma van YISF zal zeker zorgen voor nieuwe inzichten en dat is positief voor zowel onze klanten als de maatschappij.”

Share Button