Fastned geeft nieuwe obligaties uit met 6% rente

Na succesvolle eerdere uitgiften start Fastned – dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations – met de uitgifte van een nieuwe serie obligaties. Met de uitgifte financiert Fastned de verdere uitbreiding van het snellaadnetwerk. Dit is nodig gezien de enorme groei die Fastned de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De obligaties met een looptijd van 5 jaar keren 6% rente per jaar uit en bieden de mogelijkheid te investeren in de energietransitie. Deelname is mogelijk vanaf 1000 euro en de inschrijving opent vandaag.

De missie van Fastned is vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Om dit te realiseren bouwt Fastned een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen met 100% duurzame elektriciteit. Fastned heeft reeds een netwerk van 88 stations in Nederland en Duitsland. Momenteel zijn er meerdere snellaadstations in aanbouw, waaronder twee in het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal in Nederland en Duitsland. Met de opbrengsten van deze uitgifte kan het netwerk verder worden uitgebreid met meer stations en meer snellere laders.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “Steeds meer mensen zien dat de toekomst elektrisch is en willen daarom investeren in de duurzame missie van Fastned. Tot op heden hebben al ruim 4500 mensen in Fastned geïnvesteerd. Fastned heeft een sterke groei doorgemaakt en dankzij het toenemende aantal elektrische auto’s zal de vraag naar snellaaddiensten verder groeien. Om aan deze vraag te voldoen moeten we investeren in extra capaciteit. Daarnaast helpt uitbreiding van ons snellaadnetwerk bij het versterken van onze positie als marktleider.”

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag tot en met 21 maart 2019 inschrijven via de website fastned.nl/obligaties. De uitgifte is beperkt tot 3.300 stuks voor een totaal van 3,3 miljoen euro.

Belangrijke informatie en risico’s

Beleggen in obligaties brengt risico’s met zich mee. Een beschrijving van deze risico’s is opgenomen in het prospectus. Bij het nemen van een beslissing om in te schrijven op de obligaties, dient een potentiële belegger zich uitsluitend te baseren op de informatie die is opgenomen in het prospectus. Potentiële beleggers dienen dan ook, voordat zij tot inschrijving overgaan, het prospectus nauwkeurig te bestuderen. Het prospectus is verkrijgbaar via de website fastned.nl/obligaties.

Share Button