Cleantech-bedrijf Degree-n ontvangt €2 miljoen investering en krijgt nieuw management

Degree-n haalt een investering van 2 miljoen euro op onder leiding van de Nederlandse venture capital-organisatie Techfront Ventures. Het Hilversumse cleantech-bedrijf maakt een duurzaam alternatief voor gasverwarmingen en cv’s in de vorm van warmtepanelen. Op basis van een revolutionaire techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie, kunnen ruimtes hiermee op zeer efficiënte manier verwarmd worden. Behalve de investering in Degree-n, neemt Techfront ook een aanzienlijk bedrag aan werkkapitaal mee en vormt het nieuwe management van het duurzame verwarmingsbedrijf.

‘Noodzaak om te verduurzamen’

Voor Techfront Ventures is het een nieuwe uitdaging om in te stappen bij Degree-n, zo laat Caresani weten. “We zien de opkomende noodzaak om te verduurzamen en dat is een grote stimulans om in te stappen”, aldus CEO Roman Caresani. “Techfront werkte hiervoor voornamelijk met partijen die software maakten. Dat het nu een fysiek product betreft, trekt ons erg aan. De technologie van Degree-n is daadwerkelijk beter dan de concurrentie. Het is een zuiniger en een direct inzetbaar product om je huis te verduurzamen.”

Nederlands bedrijf Europa in

Met de investering in Degree-n gaat Techfront Ventures ervoor zorgen dat de duurzame verwarming door heel Europa beschikbaar wordt. Het product is al verkrijgbaar in Nederland en België, en Degree-n gaat de verdere uitrol nu versnellen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland staan als eerste nieuwe landen op de planning. Daarnaast zet Degree-n een distributiekanaal op met installateurs van bestaande installatiebedrijven in water- en elektrotechniek. Die kunnen adviseren over de mogelijkheden met de verwarmingen van Degree-n en indien nodig direct installeren.

Nieuw management en werkkapitaal voor Degree-n

Met de investering neemt Techfront Ventures het dagelijks management van Degree-n over. Dat zal bestaan uit Techfront-partners Frank Nolden, Bas Huisman en Roman Caresani. Die laatste is de nieuwe CEO van Degree-n. Caresani: “Degree-n beschikt over heel veel technische kennis, maar aan zakelijke en commerciële know-how ontbrak het nog een beetje. Met Techfront aan het roer kan het bedrijf naar een volgende fase gebracht worden.” Om dit te bewerkstelligen neemt het nieuwe management ook €500.000 aan werkkapitaal mee.

Designverwarming tot 60% zuiniger

De verwarmingspanelen van Degree-n verwarmen, net als de zon, via infraroodstralen. Zo ervaar je een constante comfortabele temperatuur in een ruimte. Door het gebruik van zogenaamde Carbon Nano Tubes leveren de panelen veel warmte met weinig elektrisch vermogen en zijn ze niet aan slijtage onderhevig. De stijlvolle verwarmingspanelen zijn op het bestaande stroomnet aan te sluiten waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn. Een stopcontact is al genoeg, een gasaansluiting voor deze verwarming is niet nodig. Zelfs de stoppenkast hoeft niet uitgebreid te worden met extra groepen. Door het platte ontwerp passen de onderhoudsvrije panelen in vrijwel elke ruimte. Vergeleken met conventionele cv’s verbruiken Degree-n panelen ook flink minder energie.

Pilot bij grote woningbouwverenigingen

Om CO2 uitstoot te beperken is bepaald dat in het jaar 2050 alle Nederlandse woningen volledig van het gas moeten. Organisaties die veel vastgoed bezitten, zoals woningbouwverenigingen, houden daar al volop rekening mee. Degree-n doet draait momenteel een pilot met drie grote woningbouwverenigingen. Een van deze organisaties is Ymere in Amsterdam. Zodra de pilot succesvol is afgesloten, kan in één keer een groot aantal huurwoningen voorzien worden van zuinige, elektrische infraroodverwarming waardoor de noodzaak voor een gasaansluiting verdwijnt.

Over Techfront Ventures

Techfront Ventures is opgericht door drie partners Roman Caresani, Bas Huisman en Frank Nolden. Afzonderlijk van elkaar deden die brede ervaring op in het werken met startups en hebben ze meerdere bedrijven naar een volgende fase geholpen. Als Techfront Ventures stapten ze in bij fintech-startups zoals GoSherpy en StampWallet. Ook waren ze betrokken bij het SportsTech programma van startup-accelerator Startupbootcamp.

Fotocredit: Hilde von Bannisseht / @hildevonb

Share Button