Pensioenfonds Zorg en Welzijn belegt in groen gas

Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft een belang genomen in SCW Systems. Dit Alkmaarse bedrijf produceert met de nieuwste technologie groen gas uit onder andere rioolslib, mest en gft-afval.

Duurzame energiebron

SCW Systems verwacht dat haar technologie een belangrijke rol kan gaan spelen in de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Dankzij de investering van PFZW kan SCW nieuwe installaties bouwen op verschillende locaties in Nederland.

Wereldprimeur

Het eerste groene gas zal komende zomer worden geproduceerd. De gebruikte techniek is superkritische watervergassing. Het is voor het eerst dat dergelijke technologie op deze manier wordt toegepast – een Nederlandse wereldprimeur.

Investeren in klimaat

PFZW heeft 500 miljoen euro bestemd voor private deelnemingen in klimaat, waterschaarste, voedselzekerheid en zorg. De komende jaren volgen nog meer investeringen in ondernemingen die duurzaamheidsoplossingen ontwikkelen.

Share Button