Achmea IM publiceert update van Green Bonds whitepaper

De markt voor Green Bonds ontwikkelt zich razendsnel. Wat zijn de verwachtingen? En hoe borg je dat groen ook echt groen is? Achmea Investment Management publiceerde daarvoor een geactualiseerde whitepaper.

De risico- en rendementskarakteristieken van het Green Bond universum zijn vergelijkbaar met een gecombineerde portefeuille van ‘grijze’ Staats- en niet Staatsobligaties. Green Bonds hebben een vergelijkbare liquiditeit en het beleggen in Green Bonds brengt geen extra aan- en verkoopkosten met zich mee. Green Bonds zijn hierdoor uitermate geschikt voor institutionele beleggers die te maken hebben met een verplichtingenstructuur, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, en die klaar zijn om de volgende stap te zetten op het vlak van impact investing.

Download de geactualiseerde whitepaper over Green Bonds (pdf).

Share Button