ABN AMRO Energie Transitie Fonds investeert in Ideematec

Het ABN AMRO energie transitie fonds (ETF) doet een investering in het Duitse Ideematic, dat zonne-trackers produceert. Met behulp van deze trackers kunnen zonnepanelen meebewegen met de zon en optimaal renderen.

Ideematec groeit snel en gebruikt de investering voor het verbeteren van de kapitaalspositie, productontwikkeling en voor uitbreiding van de teams in Amerika, Azië, Noord Afrika en het Midden Oosten. De geavanceerde zonne-trackers van Ideematec worden gebruikt in grootschalige zonneparken overal ter wereld.

Groei naar top-3 marktpositie

Pieter Smit van het ABN AMRO ETF: “Ideematec heeft een uitstekende positie in de markt van technologie voor decentrale horizontale PV zonne-trackers. Op basis van hun unieke technologie, mooie klantportefeuille, sterke relatiemanagement en aanwezigheid op vier continenten, voorzien we een groei naar een top-3 positie.”

Mario Eckl, CEO of Ideematec: “Als toeleverancier van hoogwaardige technologie voor grote zonneparken zien we een enorme vraag naar goede en betrouwbare producten. Door de verbeterde kapitaalstructuur hebben we een goede basis om verder te groeien. We zijn zeer verheugd dat ABN AMRO ETF een bijdrage levert aan onze groeiplannen.”

Investeringen ABN AMRO ETF

ABN AMRO ETF verschaft equity aan bedrijven die een rol spelen in de energietransitie en toe zijn aan een nieuwe groeistap. Over het algemeen gaat het om investeringen tussen de EUR 10 en EUR 25 miljoen.

Share Button