Grote Amerikaanse verzekeraar Chubb stapt uit kolen

De grote verzekeraar Chubb Limited uit de VS heeft deze week aangekondigd dat het een nieuw beleid heeft aangenomen met betrekking tot kolengerelateerde acceptatie en investeringen. Met het nieuwe beleid zal het bedrijf niet langer de bouw en exploitatie van nieuwe kolencentrales verzekeren of of nieuwe risico’s voor bedrijven die meer dan 30% van hun inkomsten uit steenkoolwinning of energieproductie uit steenkool halen. Verzekeringsdekking voor bestaande risico’s van kolencentrales die deze drempel overschrijden, wordt in 2022 afgebouwd en voor nutsbedrijven die beginnen in 2022. Daarnaast zal Chubb geen nieuwe schuld- of aandeleninvesteringen doen in bedrijven die meer dan 30% van de inkomsten genereren uit thermische bronnen. steenkoolwinning of energieproductie uit steenkool.

“Chubb erkent de realiteit van de klimaatverandering en de substantiële impact van menselijke activiteit op onze planeet”, zegt Evan G. Greenberg, voorzitter en CEO van Chubb. “De overgang naar een koolstofarme economie brengen vraagt ​​om beleid en actie door beleidsmakers, investeerders, bedrijven en burgers.” Het beleid dat we vandaag implementeren, weerspiegelt de toewijding van Chubb om ons steentje bij te dragen als rentmeester van de aarde. ”

De belangrijkste bepalingen van het beleid zijn:

  • Nieuwe kolencentrale constructie en exploitatie. Chubb neemt geen risico’s op zich die verband houden met de bouw en exploitatie van nieuwe kolencentrales. Uitzonderingen op dit beleid zullen worden overwogen tot 2022 (i) in regio’s die geen praktische alternatieve energiebronnen voor de korte termijn hebben, en (ii) rekening houdend met de toezeggingen van de verzekerde om de steenkoolafhankelijkheid te verminderen.
  • Kolenwinning. Chubb neemt geen nieuwe risico’s op zich voor bedrijven die meer dan 30% procent van de inkomsten uit thermische mijnbouw genereren. Chubb zal de dekking van bestaande risico’s die deze drempel overschrijden in 2022 geleidelijk afbouwen.
  • Utilities. Chubb neemt geen nieuwe risico’s op zich voor bedrijven die meer dan 30% van hun energieproductie uit steenkool halen. Chubb zal de dekking van bestaande risico’s die deze drempel overschrijden vanaf 2022 geleidelijk afbouwen, rekening houdend met de levensvatbaarheid van alternatieve energiebronnen in de getroffen regio.
  • Investeringen. Chubb zal geen nieuwe schuld- of aandeleninvesteringen doen in bedrijven die meer dan 30% van de inkomsten uit thermische mijnbouw genereren of die meer dan 30% van de energieproductie uit steenkool genereren.

Het kolenbeleid zal naar verwachting een minimaal effect hebben op de premie-inkomsten en heeft geen impact op de beleggingsprestaties.

Klik hier om het beleid en andere informatie over Chubb’s inzet voor het milieu te bekijken.

Over Chubb

Chubb is ’s werelds grootste beursgenoteerde onroerendgoed- en ongevallenverzekeringsmaatschappij met operaties in 54 landen. Chubb biedt schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen, persoonlijke ongevallenverzekeringen, aanvullende verzekeringen bij ziekte, herverzekeringen en levensverzekeringen aan een diverse groep zakelijke en particuliere klanten.C hubb onderscheidt zich door haar brede aanbod van producten en diensten, uitgebreide distributiemogelijkheden, uitzonderlijke financiële kracht en wereldwijde lokale aanwezigheid. Binnen de Benelux is Chubb aanwezig met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Hoofddorp en Rotterdam.

Share Button