GRESB 2019: Altera fondsen meest duurzame van Nederland

Altera heeft met het woningfonds én het winkelfonds én het bedrijfsruimtefonds de eerste plek behaald in de jaarlijkse Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in Nederland. De fondsen van Altera staan hiermee aan de top van Nederlandse deelnemers. 

Ook in Europees opzicht behaalden de fondsen van Altera een uitstekende score met een eerste plaats voor het woningfonds (en wereldwijd een derde plaats) en respectievelijk een vijfde en derde plaats voor het winkelfonds en het bedrijfsruimtefonds.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “De essentie van onze strategie is dat wij continu werken aan een goede balans tussen enerzijds rendement en anderzijds duurzaamheid & ESG. Die keuze én de manier waarop wij dat doen, namelijk geïntegreerd in onze bedrijfsvoering, heeft er toe geleid dat we ons nu weer de meest duurzame woning- en winkelbelegger van Nederland mogen noemen. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op.”

Meer dan Environment

Altera verklaart de toppositie op de benchmark door verduurzamingsinitiatieven in de volle breedte. Naast energieverbruik, milieumanagement en bijvoorbeeld het verlagen van CO2-uitstoot, heeft Altera een duidelijk beleid gericht op transparantie en governance alsmede een prettige en veilige leefomgeving voor huurders en goede werkplek voor werknemers.

Rudy Verstappen, Research Manager ESG van Altera: “Ons vastgoed is in de afgelopen jaren steeds groener geworden, we hebben geïnvesteerd in certificeringen waaronder milieumanagement en we hebben ook heel scherp in kaart gebracht wat de belangrijkste indicatoren zijn binnen ons ESG-beleid en sturen ook actief hierop.”

De GRESB-scores

De GRESB benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. GRESB onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De nu gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op 2018 en data van 1.005 vastgoedbeleggers wereldwijd (en in totaal 3.700 miljard AuM).

Altera participeerde als niet-beursgenoteerde institutionele belegger met drie Nederlandse vastgoedfondsen. De Altera fondsen behaalden over 2018 een aanzienlijke hogere score dan het jaar daarvoor. Het woningfonds steeg met 14 punten, het winkelfonds met 12 punten en het bedrijfsruimtefonds met 13 punten. De scores van deze twee fondsen worden hieronder weergegeven.

Share Button