Pensioenfonds van de KAS BANK kiest voor ACTIAM

Na een uitgebreid selectietraject, begeleid door investment consultant Willis Towers Watson, heeft het Pensioenfonds van de KAS BANK ACTIAM gekozen als manager van een wereldwijd aandelenmandaat.

Naast de financiële rendementsdoelstelling, is het ESG-profiel ook beter dan dat van de benchmark (MSCI ACWI). Het mandaat levert niet alleen een bijdrage aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDGs), maar beperkt tegelijkertijd ook de negatieve impact op de planetaire grenzen (Stockholm Resilience Center).

Monique Jager-Smeets, bestuurder en voorzitter beleggingscommissie, namens Pensioenfonds van de KAS BANK: “De gekozen beleggingsbenadering van het wereldwijde aandelenmandaat past uitstekend bij onze beleggingsovertuiging om meerdere instrumenten binnen het duurzaam beleggingsbeleid te combineren. Dit betekent dat naast uitsluiting, wij ook bewust beleggen in bedrijven die een positieve impact willen realiseren. Bovendien hebben wij als Pensioenfonds naast oog voor het financiële rendement, ook aandacht voor de mogelijke negatieve consequenties van ons beleggingsbeleid op de samenleving en het milieu die samenhangen met de activiteiten van de bedrijven waarin wordt belegd.”

Hans van Houwelingen, CEO ACTIAM: “Wij zijn verheugd dat Pensioenfonds van de KAS BANK voor ACTIAM heeft gekozen. Wij zien een toenemende vraag naar beleggingsoplossingen met een multidimensionale aanpak op duurzaam beleggen. Het is hierbij essentieel om niet alleen data te gebruiken om de huidige bedrijfsactiviteiten te begrijpen, maar juist om data in te zetten om toekomstgericht te beleggen.”

Share Button