EIB kent ALD Automotive 250 miljoen euro toe om overgang naar elektrisch vervoer te versnellen

De Europese Investeringsbank (EIB) en ALD Automotive hebben een belangrijke financiële samenwerking aangekondigd om de overgang naar duurzaam vervoer te versnellen. ALD Automotive heeft een financiële bijdrage van 250 miljoen euro (tegen gunstige financiële voorwaarden) toegekend gekregen om haar vloot met hybride en elektrische voertuigen in de hele EU uit te breiden en dan met name in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Nederland. Met deze financiering kunnen in totaal 15.000 voertuigen worden gekocht.

De financiering is onderdeel van het Cleaner Transport Facility (CTF)-programma, een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie en de EIB dat in december 2016 gestart is. Het verminderen van de CO2-uitstoot speelt een belangrijke rol bij de EU-klimaatdoelstellingen. Hiervoor is een geleidelijke overgang naar volledig elektrische of hybride voertuigen nodig.

 “Dit is weer een belangrijke stap in ons investeringsplan voor Europa. De lening van 250 miljoen euro voor de aanschaf van voertuigen met een alternatieve brandstof stelt ons in staat om onze transitie naar emissiearm transport in heel Europa te versnellen. En daarbij de bevordering van banen en groei actief uit te voeren,” zegt Eurocommissaris voor Mobiliteit en Transport Violeta Bulc.

“Deze overeenkomst biedt de EIB (de EU-bank) de mogelijkheid om haar inzet en betrokkenheid te tonen om de klimaatverandering aan te pakken en tegelijkertijd bedrijven en het mkb te ondersteunen bij hun duurzame mobiliteitstransitie,” voegt EIB-vicepresident Ambroise Fayolle toe.

“We willen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit spelen. Deze financiële samenwerking stimuleert de instroom van voertuigen met lage uitstoot,” bevestigt ALD Chief Financial Officer Gilles Momper. “Onze vloot duurzame voertuigen groeit snel – eind juni 2018 stond de teller op meer dan 118.000 voertuigen – en we streven ernaar om tegen eind 2020 een vloot van meer dan 200.000 duurzame voertuigen in beheer te hebben.”

Share Button