PDENH en Rockstart investeren in Dexter Energy Services

De Amsterdamse ontwikkelaar van intelligente energievoorspellings- en optimalisatiesoftware Dexter Energy Services ontvangt een forse kapitaalinjectie van een consortium, bestaande uit PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland), Rockstart, Stephen Asplin en Andreas Gelfort.

Door een toename aan weersafhankelijke duurzame energiebronnen (wind en zon), decentrale opwek en veranderend verbruik door elektrificatie, neemt de onbalans in het systeem toe. Dexter helpt klanten als NieuweStroom, Greenchoice, ENGIE en HVC om te anticiperen en te sturen op deze onbalans. De software-ontwikkelaar bedient inmiddels steeds meer energieleveranciers, aggregators en andere flexibele energieverbruikers en -producenten in binnen- en buitenland. “Wij zijn erg blij met deze investering die ons de kans geeft om onze propositie verder uit te breiden naar nieuwe klanten binnen en buiten Nederland. Ook zijn we trots op het uitgesproken vertrouwen van onze nieuwe investeerders in ons product, team en visie op zowel duurzame energie als technologie”, aldus Luuk Veeken, oprichter en directeur van Dexter

Anthony Viellevoije, Investment Director bij PDENH: “Dexter Energy koppelt revolutionaire techniek aan een actueel en groeiend probleem. Met de snelle toename van decentrale renewables wordt steeds duidelijker dat ons huidige energiesysteem niet toekomstvast is. Accurate voorspelling en slimmer gebruik van flexibiliteit is  een van de oplossingen.”

Freerk Bisschop (Rockstart): “Onze participatie in Dexter Energy is bij uitstek een voorbeeld van ons nieuwe businessmodel. Het combineert onze bewezen accelerator-programma’s met investering daaropvolgend. Samen met andere aansprekende investeerders, zoals PDENH. We hebben er veel vertrouwen in dat onze steun Dexter Energy helpt om hard te groeien.”

Share Button