Oikocredit lanceert Impact Report 2019

Oikocredit heeft haar ‘Impact Report 2019’ gepubliceerd. Ten opzichte van vorig jaar heeft Oikocredit meer mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika toegang gegeven tot financiële diensten. Vaker bereikten onze microfinancieringspartners vrouwen, en mensen die wonen in afgelegen gebieden. En ook meer huishoudens kregen toegang tot schone en duurzame energie.

Ging Ledesma, directeur Social Performance Innovation van Oikocredit: “Oikocredit blijft een van de belangrijkste partijen op het gebied van inclusieve financiering.”

In het rapport worden de cijfers over 2018 gedeeld, die Oikocredits impact laten zien. Hoogtepunten uit het Impact Report zijn onder andere:

  • De partnerorganisaties van Oikocredit hebben 37,6 miljoen ondernemende mensen en 2,1 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen (mkb) bereikt
  • 86% van de klanten die door onze inclusieve financieringspartners zijn bereikt zijn vrouw en 61% van de klanten wonen in afgelegen gebieden
  • Oikocredit’s landbouwpartners hebben meer dan 500.000 boeren bereikt met financiering
  • Partners op het gebied van duurzame energie hebben 72.000 huishoudens toegang gegeven tot schone en duurzame energie
  • Oikocredit heeft € 1 miljoen uitgegeven aan capaciteitsopbouw

Naast de impactresultaten van Oikocredit wordt de sociale impact ook gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s). Maar er staan ook ondernemersverhalen in en cases van partners.

Ledesma merkte op: “Het gaat niet alleen om de kwantitatieve maar ook om de kwalitatieve data. Toegang tot financiering is belangrijk, maar net zo belangrijk is dat de toegang verantwoord is, dat het gericht is op de behoeften en capaciteiten van de klant ”.

Download het impactrapport 2019 (pdf)

Share Button