Moody’s neemt minderheidsbelang in SynTao Green Finance

Moody’s Corporation (NYSE: MCO) heeft vandaag aangekondigd een minderheidsbelang te nemen in SynTao Green Finance (STGF), een toonaangevende leverancier van milieu-, sociale en governance (ESG)-data en -analyses die gevestigd is in China en daar diensten verleent.

STGF voorziet in ESG-data en -ratings, verificatie van groene obligaties en groene financiële oplossingen voor financiële instellingen en bedrijven in China. Het bedrijf zorgt ook voor gedachtenleiderschap op het gebied van ESG voor beleidsmakers. De data van STGF hebben betrekking op beursgenoteerde Chinese bedrijven, emittenten van obligaties en macro-ESG-ontwikkelingstrends. STGF was de eerste Chinese ondertekenaar die toetrad tot de UN Principles for Responsible Investment (UNPRI) als dienstverlener en de eerste Climate Bonds Initiative Approved Verifier in China, en de enige Chinese verificateur van groene obligaties binnen de eerste adviesraad van Green Bond / Social Bond Principles van de International Capital Markets Association (ICMA). Het is ook de oprichter van het China Social Investment Forum.

De investering in STGF komt overeen met de voortdurende wereldwijde inzet van Moody’s voor het bevorderen van transparante normen voor het evalueren van ESG-risico’s. Lokaal versterkt de investering de aanwezigheid en betrokkenheid van Moody’s in China en zijn financiële markten, met een focus op het ondersteunen van duurzame groei op lange termijn en het bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van ESG-markten.

“Sinds de oprichting heeft STGF haar positie in China gestabiliseerd als lokale normsteller en toonaangevend binnenlands platform voor ESG-data en -analyses. De voor China specifieke datasets van STGF bieden kansen om Moody’s wereldwijde ESG-onderzoek en -gegevens te verbeteren,” aldus Hao Shi, Managing Director, Country Manager voor de activiteiten van Moody’s in China. “Samen zullen we proberen onze respectievelijke sterke punten en capaciteiten te benutten om een reeks oplossingen te bieden voor de ESG-behoeften van beleggers en emittenten, inclusief gezamenlijk onderzoek, productontwikkeling en technische samenwerking.”

“Rekening houdend met zowel de wereldwijde ESG-normen als de speciale marktkenmerken van China, heeft STGF effectieve ESG-methoden ontwikkeld die specifiek zijn gericht op China en heeft het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid gegevens verzameld,” stelde Peiyuan Guo, voorzitter van STGF. “De investering van Moody’s zal STGF helpen haar databereik, acceptatie en vermogen om Chinese marktpartijen verder te bedienen te versnellen. We zijn verheugd om een partnerschap aan te gaan met Moody’s en kijken uit naar de toekomstige samenwerking.”

De overeenkomst is een aanvulling op de recente acquisities van Moody’s van Vigeo Eiris, een toonaangevende wereldwijde leverancier van ESG-onderzoek, -gegevens en -beoordelingen, en van Four Twenty Seven, Inc., een leider in klimaatgegevens en -risicoanalyse.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt en het zal geen materiële gevolgen hebben voor de financiële resultaten van 2019 van Moody’s. De overname zal naar verwachting begin november 2019 worden afgesloten.

Share Button